Fotókiállítás

2020.02.09. 08:30

Valóság, de másképp

A MÜHA-ban állítja ki természetfotóit Simay Attila háziorvos.

Tajthy Ákos

Fotó: Ádám János

„Valóság másképp” címmel nyílik kiállítása Simay Attila miskolci háziorvosnak február 10-én délután öt órakor a Művészetek Háza (MÜHA) galériájában. A kiállítást Fekete Zoltán fotóművész, a Miskolci Fotóklub Egyesület elnöke nyitja majd meg. A körnek egyébként Simay Attila is tagja, akinek ez a mostani tárlat az első önálló bemutatkozása.

– Több ezer felvételt készítettem, ebből a kiállításon most harminckilenc kép lesz látható, elsősorban természetfotók – mondta.

Vonzódás és törekvés

Simay Attila Debrecenben született, egyetemi tanulmányait is ott folytatta. 1978-ban orvosi diplomát szerzett, házi­orvosként Miskolcon 1990-től dolgozik. Mint elmondta, a természetet gyermekkora óta szereti, elsősorban a madarak és a közel természetes állapotban megmaradt területek érdeklik. „Ez a vonzódás indíthatta el azt a törekvést, hogy mindezeket próbáljam megörökíteni. Eleinte utazásainkat és a fontosabb családi eseményeket dokumentáltam fényképek segítségével, később azonban egyre jobban megkedveltem a fotózást. Manapság alig múlik el nap, hogy ne töltsek több-kevesebb időt a fényképezéssel, ami nagyszerű szellemi és fizikai kikapcsolódást jelent. Amatőrként igyekszem ismereteimet folyamatosan bővíteni, amiben nagy segítséget nyújt, hogy a Miskolci Fotóklub Egyesület tagja vagyok” – mondta.

A természet mellett másik kedvenc fotótémája a hét unokája, azonban családi képeket szándékosan nem szerepeltet. „Eddig több hazai és nemzetközi kiállításon is szerepeltem, néhány fotóm a Varázslatos Magyarországunk 2018 című könyvbe is bekerült” – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában