Bartók Plusz Operafesztivál

2020.02.19. 12:00

Kezdődik a jegyárusítás a Carreras-koncertre

A világhírű tenor a Bartók Plusz Operafesztivál rendezvényén lép fel.

Forrás: shutterstock/illusztráció

Elkezdik február 20-án a jegyek értékesítését José Carreras miskolci fellépésére.

Keresik a támogatókat

A világhírű tenor nyitja az idei, huszadik Bartók Plusz Operafesztivált – ezt még tavaly jelentették be.

A hír a napokban azért került elő lapunkban, mert a fesztivál finanszírozásáról írtunk: az elmúlt négy évben a Bartók Plusz költségvetésének ötödét a város adta, a többit az állam. A megyeszékhely anyagi lehetőségeit meghaladja, hogy a teljes költségvetést állja. A városháza lapunk kérdéseire azt válaszolta: Veres Pál polgármester több szinten folytatott kormányzati egyeztetést, mindazonáltal a megbeszélések várható folytatásáról adtak számot, így a témában lezárt tárgyalások híján arról nincs adat: mennyiből, mikor és mekkora lehet az idei operafesztivál. A városvezetés elkötelezett a Miskolc évtizedes eredményeinek megőrzésében – tudatták.

A héten Veres Pálnál járt Kesselyák Gergely, a Bartók Plusz fesztiváligazgatója. A 2020-as fesztivál szempontjából milyen fejleményt hozott a megbeszélésük? – ezt kérdeztük a városháza kommunikációs szervezetétől. Ami a megbeszélésből nyilvános: február 20-án indul a jegyértékesítés a Carreras-koncertre. A város és az operafesztivál közösen keresik a szponzorokat, támogatókat, néhány szponzorral jelenleg is egyeztetnek a szervezők, illetve vannak már felajánlások is.

Egyelőre tehát a nyitókoncert jegyértékesítése a biztos pont. A fejleményekről igyekszünk beszámolni.

José Carreras miskolci fellépéséről azt tudjuk elmondani: a Jégcsarnokban a kísérője Martina Zadro, napjaink egyik vezető horvát-szlovén szopránja lesz.

A koncert azért is kivételes, mert az operaszínpadoktól mára visszavonult művész már csak különleges alkalmakon áll színpadra, hogy szenvedélyes, érzelmes stílusával újabb közönségréteget hódítson meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában