Előadás

2020.01.20. 13:30

Különleges kakaókoncert, szimfóniás zenészekkel

A Miskolci Nemzeti Színházban léptek fel szombaton.

MN

A Szimfónia program fellépői a színházban

Fotó: Hajdufi Péter

A Miskolci Nemzeti Színház január 18-i Kakaókoncertjén a Szimfónia program tanítványai voltak a teátrum vendégei. A koncerten népdalok mellett Brahms, Sosztakovics és Vittorio Monti szerzeményeiből is hallhatott ízelítőt a közönség. A művészeti iskola oktatói is közreműködtek, ők együtt muzsikáltak a tanítványokkal.

Jövőt találhatnak a zenével

A Symphonia Alapfokú Művészeti Iskolát azért alapították, hogy olyan gyerekekhez is eljusson a hangszeres zene, akik egyébként nem jutnának hozzá. Az iskola zenepedagógiai programja arra épül, hogy a gyerekek az első perctől közösen zenélnek. Számukra a zene játék és öröm. Az együtt zenélésnek rendkívüli közösségépítő hatása van. A gyermekek megtanulnak egymásra figyelni és együttműködni.

A módszer fontos eleme, hogy minél több lehetőségük legyen a szereplésre. Mert a sikerélmény, ami erősíti őket, hogy van értelme a mindennapi gyakorlásnak – ezzel vezetve rá a mindennapi munka örömére. Van miért felkelni és iskolába menni, ott tanulni, gyakorolni. A gyerekek, akik a kilátástalanságba születtek, akiknek nem voltak álmaik, elkezdenek elképzelni valami olyan jövőt maguknak, amit a saját teljesítményükkel tudnak elérni. A „szimfóniás” gyerekek között a korai iskolaelhagyás aránya alacsonyabb, és a közismereti tárgyakban is jobban teljesítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában