Sárospatak

2019.11.18. 15:30

Comenius Amos János szelleme Sárospatakon

Megjelent a Magyar Comenius Társaság XXI. kötete.

Bázisintézményében, a Sárospataki Comenius Campuson tartotta tudományos felolvasóülését a Magyar Comenius Társaság a közelmúltban – tudtuk meg dr. Toma Kornéliától, a társaság titkárától. A rendezvénnyel a Campus bekapcsolódott az Eszterházy Károly Egyetem magyar tudomány ünnepe alkalmából hirdetett rendezvénysorozatába.

A jelenlévőket dr. Kelemen Judit, a Campus főigazgatója, egyben a társaság alelnöke köszöntötte. Bejelentette, hogy a társaság elnöke, dr. Földy Ferenc 2019. július 11-én elhalálozott. A Társaság néma főhajtással, dr. Kelemen Judit által tartott, életútját, munkásságát bemutató előadással, valamint Koncz Gábor Dr. Földy Ferenc tudásai címmel megtartott előadásával tisztelgett előtte és búcsúzott tőle.

Ezt követően dr. Koncz Gábor alelnök bemutatta a társaság könyvsorozata, a Bibliotheca Comeniana legújabb, XXI. kötetét, amelynek címe: Comenius és a tehetség.

Érdekfeszítő előadások

2019-ben Comenius és a tudás témakörben jelentkezhettek előadók. Öt előadás kapcsolódott szorosan ehhez a témához. Kiss Endre József Comenius hite és tudása, Halászi Aladár A tudás helye és szerepe Comenius életművében, dr. Kézi Erzsébet Comenius aktualitása, dr. Tusnády László A szív és az ész kapcsolata Leonardo da Vinci és Comenius világában, dr. Toma Kornélia pedig Comenius és a nyelvi tudás címmel tartott előadást. ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában