Budapest

2019.11.06. 15:30

A Pávában a prücskök

Továbbjutottak a tehetségkutatón a Szinvavölgyi táncosok „gyermekei”.

Novák Krisztina

„Helyet, helyet nekünk is, ha kicsikék vagyunk is!” – hangzik a jól ismert csujogatás, és erről szól ebben az évben a Duna Televízió Fölszállott a páva című műsora. A színpad tehát a gyerekeké, akik közül csak a legjobbak kaptak lehetőséget arra, hogy a válogató során küzdjenek az élő adásokba jutásért. A Szinvavölgyi Néptáncműhely hazai és nemzetközi sikereikkel folyamatos büszkeségre adnak okot városunknak.

A nagycsalád részesei

A legkisebbek, a miskolci Szinvavölgyi Prücskök Néptáncműhely pedig nemcsak a múlt pénteki élő adásba táncolta be magát – Bukovinai táncok című produkciójukkal –, de egyből tovább is jutottak az elődöntőbe, amit november 29-én, szintén élő adásban tekinthetünk meg. A Prücskök csapata mozgalmas társaság. Nem véletlen, hogy mesterük „Káosz-koordinátor” feliratú pólót kapott tőlük ajándékba.

Kedvenc időszakuk a nyári tánctábor, de pont ugyanennyire szeretik a karácsonnyal járó mókát is. Lévai Anita és Maródi Attila tanítja őket kiskoruk óta, a fiatalok pedig nagyon büszkék arra, hogy a „Szinvavölgyi nagycsalád” részesei lehetnek. Remélik, egyszer majd felnőttegyüttesük nyomdokaiba is léphetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában