Miskolc

2019.08.21. 21:00

Apaszerep. Király

Harsányi Attila kisfia öleléséhez hasonlítja, hogy jelölték a Kaszás Attila-díjra.

Harsányi Attila a La Mancha lovagja című miskolci musical-előadásban

„A miskolci és az aradi színház az utóbbi tíz évben elhalmozott jobbnál jobb feladatokkal. Különös viszony fűz mindegyik szerepemhez. Nincs kedvencem. Mindegyikért megküzdöttem, álmodtam velük és még a mai napig sem hagynak nyugton”. Ezt Harsányi Attila, a Miskolci Nemzeti Színház és az Aradi Kamaraszínház társulatának tagja nyilatkozta. A színművészt is jelölték a Kaszás Attila-díjra – augusztus 25-én éjfélig szavazhat a közönség a www.kaszasattiladij.hu oldalon rá és a másik két jelöltre: Orosz Ákosra (Vígszínház) és Király Attilára (Jászai Mari Színház és Szkéné Színház).

Megtisztelő érzés

A Kaszás Attila-díjat 2019-ben is az Országos Színházi Évadnyitó keretében adják át, amelyet a Pesti Magyar Színházban rendeznek meg augusztus 30-án.

A díj a magyar nyelven játszó színművészek szakmai és emberi elismerésén túl Kaszás Attila színművész szellemi hagyatékának ápolását szolgálja, hisz a fiatalon elhunyt színész mindig komoly szerepet vállalt azon társulatok közösséggé formálásában, ahol dolgozott. A díj odaítélésének egyik fő kritériumaként a kiemelkedő mesterségbeli tudás és művészeti teljesítmény mellett az adott társulatban vállalt jelentős közösségépítő szerepet jelölték meg az alapítók.

Mintegy 32 társulat tagjai választották ki szavazataikkal a három idei jelöltet.

Harsányi Attilát arról is megkérdezték: mit jelent számára ez a jelölés. Erre ezt válaszolta:

„Nehéz szavakkal leírni azt a megtisztelő érzést, amit a jelölés jelent számomra. A gyermekem öleléséhez tudnám hasonlítani. Akinek ez megadatott, tudja, miről beszélek.”

Arra is kitért, milyen szerepben érzi magát a legjobban: „az édesapa karakterben érzem magam a legjobban. Hogy egy jelölt társam nevével éljek: Király szerep!”

Szerepálmával kapcsolatban pedig ezt tudhattuk meg tőle: „a Platonov volt a szerepálmom, de amióta Orosz Ákos kiválóan eljátszotta, azóta más szerepálom után kell néznem. Még nem találtam meg az újat!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában