Kiállítás

2019.06.07. 14:30

Változatosan alkottak

Számos országos és nemzetközi pályázaton szerepeltek a mezőkövesdi képzőművészeti tagozatosok.

Tóth Balázs

A tárlaton megismerhetőek a diákok munkái

Fotó: Tóth Balázs

Kiállítással zárta az évet a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola Képző- és Iparművészeti Tanszakja. A napokban nyílt tárlaton keresztül megismerhető a diákok munkája, s az elismerések, oklevelek is megtekinthetők.

A megnyitón a zeneiskolás tanulók produkciói mellett Mozerné Horga Stefánia tag­intézmény-vezető köszöntötte a vendégeket, majd Molnár Istvánné, az önkormányzat társadalmi kapcsolatok bizottságának alelnöke méltatta a gyerekek alkotásait. A képzőművészetekkel való ismerkedés már óvodás korban kezdődik, majd kisiskolás korban kitárul a paletta, s ekkor már kiderül, valaki megelégszik-e azzal, amit órán kap, vagy művészeti képzésre jön, ahol sok új dolgot kipróbálhat. Elmondta, tetszik neki, hogy a tanárok fölteszik az elkészült műveket az internetre, ekkor bárki bepillantást nyerhet a foglalkozásokon folyó munkába. Az eredmények, alkotások fáradságos munkák gyümölcsei. Fontos, hogy ilyenre lehetőség van a városban, s az is, hogy a gyerekek tanulnak, s öregbítik Mezőkövesd hírnevét.

Szebb lesz általuk a világ

Tóthné Gáspár Mária, a művészeti iskolások tanára elmondta, szeptemberben kezdik a huszadik tanévet a művészeti iskola keretein belül. Idén 138-an kapnak bizonyítványt és négyen alapvizsgáznak. A szépre, jóra igyekeznek tanítani a diákokat, új technikákat próbálnak ki, amelyek néha még a tanároknak is újdonságot jelentenek. Fejlesztik rajzkészségüket, térlátásukat, ismerkednek a felületekkel, festéssel. Sok pályázaton vettek részt, ezáltal megtanulják az önkifejezést, fontos témákkal ismerkednek meg, elmélyülnek bennük. A tanév végén a művészeti iskolások ingyenes délelőtti foglalkozásokon vehetnek részt.

Ezt követően előbb Murányiné Klucsik Judit, majd Tóthné Gáspár Mária számolt be diákjai eredményeiről. Elhangzott, részt vettek mezőkövesdi pályázatokon is, s persze sok országos és nemzetközi felkérésnek is eleget tettek változatos témákban. Több diák ért el kiváló eredményt, kapott arany diplomát vagy más minősítést. A kiállítás június 13-ig tekinthető meg a zeneiskola hangversenytermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában