Pál Feri atya

2019.06.17. 14:30

Ismerjék fel, hogy mire képesek!

A népszerű előadó ezúttal a Fesztiválkatlanban beszélt az önbecsülés fontosságáról.

Erdős József

Pál Feri atya szombaton a Fesztiválkatlanban járt

Fotó: Erdős József

A szorongástól az önbecsülésig címmel tartotta Pál Feri atya az idei Fesztiválkatlan-szezon első előadását. A többek közt Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel és Prima díjjal is kitüntetett római katolikus pap és mentálhigiénés szakember nem először járt Kelet-Magyarország legnagyobb rendezvényhelyszínén.

Ki hogyan reagál?

Pál Feri atya az előadásával azonos című kötetéről, illetve az abban leírtakról tartott előadást. Tudományos alapokon mutatta be a tőle megszokott szakirodalommal alátámasztva az önbecsülést mint az emberi élet egyik alapértékét. Szólt az embertípusokról, illetve azokról a reakciókról, ahogyan cselekszünk ha támadás, bántalom vagy váratlan helyzet ér minket.

– Önbecsülés hiányában kiesünk a realitásból, ez okozza aztán azt a nagyon sok nehézséget, amivel meg kell küzdenünk. Azt mondta a dalai láma, hogy az emberiségnek két nagy problémája van: nem tartja valóságnak azt, ami az. Viszont ez fordítva is igaz, ami nem a valóság, azt annak véli – emelte ki előadásában Pál Feri atya, majd hozzátette: a magyar felnőtt lakosság nagy százaléka azt tartja realitásnak, hogy ő maga nem sok mindenre képes. Pedig ez nem igaz, ennek a fordítottját kell felismerni – tette hozzá a szakember.

A Fesztiválkatlan jubileumi szezonjának Pál Feri atya előadása nem az egyetlen, mélyebb mondanivalójú estje volt. Június 26-án, szerdán este Csernus Imre a párkapcsolati konfliktusokról beszél női és férfi szemszögből is, július 5-én pedig Stohl András tart interaktív estet Talpra állni címmel. A szezon vége felé újra Tokajban vendégeskedik prof. dr. Bagdy Emőke, aki előadásában a párkapcsolati harmóniáról szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában