Felsődobsza

2019.05.22. 10:30

Te is lehetsz példakép!

A felsődobszai Bárczay Gábor Általános Iskolában népszerű a „Törj ki – Te is lehetsz példakép!” nevezetű program.

Novák Krisztina

Őze Áron

Fotó: Novák Krisztina

A hátrányos helyzetű gyerekek a „Törj ki – Te is lehetsz példakép!” programnak köszönhetően számos sikeres embertől kaptak már inspiráló levelet. Őze Áron színművész, rendező, a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház igazgatója személyesen látogatott el az iskolába.

Rendkívüli meglepetés

– Nemrégiben rendhagyó telefonhívást kaptunk, Őze Áron arról tájékoztatott, hogy szívesen ellátogatna hozzánk – ismertette az előzményeket Csoltó Lajos iskolaigazgató. – Megtisztelő, hogy egészen a Dunántúlról utazott idáig, hogy találkozhasson a diákjainkkal. Szerencsére a gyerekek hamar feloldódtak, itták a szavait és nagyon sok tanulságos dolgot hallhattak.

– Amikor megkaptam az iskola levelét és megláttam a diákok fotóját, úgy éreztem, hogy szeretnék személyesen találkozni velük és azokkal a pedagógusokkal, akik ezt a programot elindították – mesélte Őze Áron. – Alapvetően kíváncsi ember vagyok és nem annyira az írott szó, mint a kimondott szó embere. Hoztam egy felajánlást is: évente egyszer, egy kiválasztott gyermekcsapat a Bartók-színház vendége – utazással oda-vissza – egy előadásra, színházbejárásra és minden olyan „nyalánkságra”, ami a színházat körülveszi.

Szintén a programnak köszönhetően az iskola diákjai másnap Budapestre látogattak az FTC jóvoltából, május 24-én pedig a Pesti Magyar Színház Tündér Lala előadására hivatalos negyvennyolc gyerek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában