Könyvtári program

2019.05.11. 09:55

Program a fák és a könyvek között

Ötödször kapcsolódik a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár a város napjához a Könyvtári Majálissal.

A Szabadtéri könyv­(társas) fesztivál ezúttal is különböző játékokkal, színpadi produkciókkal és ízes jutalommal várja a családokat, baráti társaságokat.

Kint is, bent is majális

Az idei Könyvtári Majális a jól bevált kereteket tölti ki új tartalommal, szórakoztató eseményekkel, irodalmi kötődésű játékokkal. A program a könyvekre, az olvasásra épül, méghozzá úgy, hogy kellemes időtöltést kínáljon minden korosztálynak. A jó idő kicsalogat a szabadba, ám az akadályverseny természetesen a könyvtárba is bevezeti az érdeklődőket, ahol ezen a szombaton is lehet játszani, olvasgatni – vagy beiratkozni.

Május 11-én, szombaton délelőtt 10 és délután 4 óra között lehet játszani egyedül, a családdal, barátokkal, most szerzett ismerősökkel – vagy épp versenyezni másokkal. Verseket ezúttal a Körömvirág együttes hoz: Kiskutya a sötétben címmel Kocsis Csaba verseit éneklik. Lesz sok-sok mese is: A robotom: Locsifecsi címmel Illés Adrienn mutatja be meséit.

Csalavári Csalavér történetét a Csodamalom Bábszínház előadásában láthatjuk, a Mesés tudáspróbán pedig nyerni is lehet! A Szerencsét próbáló családi vetélkedő fák között és könyvek rengetegében vezeti azokat, akik tudják a jó választ minden feladványra. A jó hír, hogy nem csak a legkisebb fiú ér majd célba – és aki ügyes, annak finom hamuban sült pogácsa kerül a tarisznyájába!

A könyvtárnak az is fontos, hogy ne csak az írott értékeket mutassák meg a fiataloknak, így ismét vendégül hívták a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület tagjait, akik mesterségbemutatóra és játszóházba várják a kicsiket és nagyokat, valamint a Miskolci Állatkert és Kultúrpark munkatársait, akik nemcsak előadást tartanak a négy- (vagy annál is több) lábú állatokról, de néhányat el is hoznak a majálisra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában