Miskolc

2019.05.10. 13:46

A Fazekas Gyermekkar fellép a Hang-árban

Május 17-én az 55 éves Fazekas Utcai Általános Iskola és AMI kórusaival adnak gálahangulatú hangversenyt a Miskolci Szimfonikus Zenekar művészei a Hang-ár koncertsorozat keretében.

A sorozat célja, hogy a zenekar lehetőséget biztosítson a miskolci tehetségeknek a tapasztalatszerzésre és bemutatkozásra. A részt vevő fiatalok együtt dolgozhatnak egy profi együttessel, belekóstolnak a művészvilág mindennapjaiba, a próbák hangulatába, és beleláthatnak a színfalak mögötti szervezési feladatokba is. Emellett nagy élményt jelent számukra a nagyközönség előtti szereplés, ahol nem csupán szüleik, tanáraik, rokonaik és barátaik, hanem a hangversenyt látogató közönség is megcsodálhatja produkciójukat.

A miskolci szimfonikusok a program 2014-es indulása óta együttműködtek már az Egressy Béni és Erkel Ferenc zeneiskola növendékeivel, a Lévay József Református Gimnázium vegyeskarával, a Fráter Kórussal, a Fényi Gyula jezsuita gimnázium vegyeskarával, a Fazekas Gyermekkarral, valamint a Fazekas Kicsinyek Kórusával is.


A hangversenyről

Tavaszi zsongás

Időpont: május 17., péntek 17.30.

Helyszín: Művészetek Háza.

Közreműködők: Fazekas Gyermekkar (karvezető: Balásné Molnár Ildikó), Fazekas Kicsinyek Kórusa (karvezető: Margitai Noémi), Fazekas Vonószenekar (karvezető: Várhegyiné Gazda Emese).

Rézfúvós növendékek: Bahor Norbert Ákos, Deák Mór Boldizsár, Hajdu Bence, Dluhi Dániel, Krisztián Bendegúz András, Szebényi Dávid Szilveszter, Vereczkey Levente (felkészítő tanár: Gál Péter).

Szereplők: Bujdos Mátyás (király), Gyurján Lujza (királylány), Kósa Keve Kornél (fazekasinas).

További szereplők: Flaskó Gréta, Kis Patrik Máté, Mestellér Zétény, Misik Luca, Purgel Kata, Répási Gábor.

Néptánc: Fazekas Emese, Kardinál Kiara Kitti, Márton Réka, Horváth Patrik, Suszterics Gergő, Vass Kende Máté.

Rendező: Király Judit.

Koreográfus: Gonda Anita.

Animáció: Fodor Andrea.

Hegedű: Oláh Noémi, Dobos Julianna.

Ének: Zombori Zsanett.

Modern tánc: Asztalos-Nagy Balázs, Jakab Kiara, Kopcsó Tilda, Knoll-Galó Sára (felkészítő tanár: Nagy Zsuzsanna Lucia).

Vendég: Napsugár Gyermekkar, Nyíregyháza (karvezető: Szőke Rita).

A Miskolci Szimfonikus Zenekart vezényli: Báthori Lóránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában