Hősies küzdelem

2024.06.06. 10:00

Önkéntes tűzoltók és polgárőrök mentettek egy bükkszentkereszti tűzben - képekkel

Tűz ütött ki május 30-án, Bükkszentkereszten: egy gázpalack is felrobbant.

Galambos Eszter

A helyi polgárőrök is segítettek a bükkszentkereszti tűznél

Fotó: olvasó

Egy mentőhelikopter, két hivatásos tűzoltó és rendőrségi gépjármű is érkezett a helyszínre de a helyi erőknek, a Bükkszentkereszti Önkéntes Tűzoltóságnak és a Bükkszentkereszti Polgárőr Egyesületnek is köszönhetően beavatkozniuk már nem kellett. 

Mire a hivatásos tűzoltók kiértek, a helyiek úrrá lettek a lángokon
Fotó: olvasó

Lónyai Levente húsz éves ifjú polgárőr idézte fel kérésünkre a történteket. Jelenleg négy fiatal polgárőr is tagja az egyesületnek, Levente fél éve csatlakozott, két társa pedig még később. Az eset a délutáni órákban történt, amikor is az egyik fiatalember az otthonában az ablakából vette észre a gomolygó füstöt. Azonnal értesítették a polgárőrök vezetőjét, majd együtt elindultak a helyszínre, ahol kiderült, hogy az egyik objektum lángra kapott. Az ifjú polgárőr elmondása szerint a Sportpálya mögött található tanyán keletkezett a tűz, amelyet a Bükkszentkereszti Önkéntes Tűzoltóság bevetési egysége eloltott mire a két hivatásos tűzoltó autó a helyszínre ért. 

Az unoka próbálta a gázpalackot kihozni

Az ifjú polgárőr információi szerint a falubeliek értesítették a tanya tulajdonosának unokáját, aki próbálta kihozni a házból a gázpalackot de ez nem sikerült, mert az már előtte felrobbant. A gázpalack detonációja miatt a tulajdonos unokája fülét és a fejét fájlalta, de szerencsére maradandó sérülést nem szenvedett. A tűz keletkezésének oka, vélhetően az volt hogy egy cserépkályha megrepedhetett, melyből kicsapott a láng és a fölötte száradó ruhára átterjedve lángra kapott az objektum. 

A távolban látszik a mentőhelikopter. Szerencsére nem volt szükség rá
Fotó: olvasó

Mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, ahogy azonban Udvardi-Lakos Lucától az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársától megtudtuk, senkit sem kellett kórházba szállítani.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában