Szúnyoggyérítés

2024.06.14. 11:00

Ekkor irtják a szúnyogokat Miskolcon

Elrendelte a csípőszúnyogok gyérítést a kormány, a feladatot a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központja koordinálja. A szervezésre és lebonyolításra a kiválasztott kivitelező a Szerocor Konzorcium, a Pannon-Bio-Kalibra Konzorcium pedig szakértőként vesz részt a műveletben.

Sok a szúnyog a vármegyeszékhelyen

Forrás: Shutterstock

Fotó: FamVeld

A szúnyogirtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással, tájékoztatta portálunkat közleményében a miskolci városháza sajtóosztálya. A kémiai irtás során felhasznált készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. Az országos központi szúnyoggyérítés részeként Miskolcon földi kémiai védekezést végeznek június 17-18-án, azaz jövő hét hétfőn és kedden a napnyugta utáni időszakban. Tartaléknapok: 2024. június 18-19. 

A lakosság részére a hatóságok azt javasolják, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad. 

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában