Verseny

2024.05.12. 12:55

Energiatakarékos közlekedésben versenyeztek a buszokkal

Május 11-én, szombaton a Magyar Közlekedési Szövetség szervezésében a szövetség tagjai között először került megszervezésre az a járművezetői verseny, amely során az energiatakarékos vezetés kapott főszerepet.

Boon.hu

Forrás: MVK Zrt.

A verseny során a járművezetők vezetéstechnikájának az üzemanyag felhasználásra vonatkozó hatása alapján értékelték a versenyzőket. A verseny három kategóriában zajlott: elektromos autóbusz (Miskolcon), dízel autóbusz és villamos (Budapesten), a szövetség tagjai kategóriánként egy-egy főt nevezhettek a megmérettetésekre. 

Forrás: MVK Zrt.

Az MVK Zrt.-t elektromos autóbusz kategóriában Baji László, villamos kategóriában André Roland, dízel autóbusz kategóriában Ujhelyi Zoltán képviselték.

Május 11-én, a Közlekedési kultúra és Miskolc város napján az elektromos autóbusz kategóriában a BYD K9UD típusú járművekkel a Szondi György utcáról történő indulással egy megadott viszonylatot kellett teljesíteni forgalomban a versenyzőknek a KRESZ szabályainak betartása mellett, az előre meghatározott megállóhelyeken történő szabályos megállással. 

Forrás: MVK Zrt.

A feladat sikeres elvégzéséhez a versenyt megelőző napon lehetőség volt tesztvezetésre a miskolci e-buszokkal.

Elektromos autóbusz kategóriában a nyertesek:

1. helyezett: Baji László (MVK Zrt.)

2. helyezett: Kovács Máté Gergely (Inter Tan-ker Zrt.)

3. helyezett: Zsákai István (DKV Zrt.)

A díjakat Demeter Péter, az MVK Zrt. vezérigazgatója adta át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában