Alapító ülést tartottak

2024.05.26. 12:30

Segítenék a segíteni akarókat (fotók)

A CASE célja a társadalmi vállalkozások életképességének növelése.

A "CASE Összefogás a Társadalmi Vállalkozások Fejlődéséért Egyesület" alapító ülését tartották meg pénteken Miskolcon.

- A Cinnamon Extract Szociális Szövetkezet létrehozása és működtetése során tapasztaltam azt, hogy ez az addig számomra idegen terület mennyi kihívást rejt magában – mondta el Mérai Csaba projekt menedzser. 

Sok kicsi sokra megy

- Speciális jogi és számviteli kérdések, a jellemzően frusztrált, zárkózott emberekkel történő kommunikáció, megfelelő munkahelyek, megfelelő termékek kialakítása, árazása, elhelyezése a piacon, értékesítésük folyamatos fenntartása, az értékesítésükhöz, gyártásukhoz szükséges infrastruktúra és forrás megteremtése a fenntarthatóság érdekében, az általunk elérni kívánt társadalmi hatás szélesítése, mérése – sorolta a projekt menedzser az említett kihívásokat.

Az előbbiek megoldásához szükséges információk megszerzése hosszadalmas, idő és munkaigényes folyamat volt és ezek a tapasztalatok világítottak rá azokra a problémákra, amelyekkel a társadalmi vállalkozásokat alapító és működtető, tenni akaró embereknek meg kell küzdenie, annak érdekében, hogy a szűkebb és tágabb környezetükben felismert társadalmi problémákra sok-sok egyedi megoldással igyekezzenek támogatást, segítséget, megoldást nyújtani.

- Egyenként nem feltétlenül széleskörű hatást elérve, de ugye sok kicsi sokra megy - hangsúlyozta. -Véleményem szerint a tenni akaró emberek és az általuk létrehozott vagy létrehozni kívánt társadalmi vállalkozások életképességének növelése, erősítése érdekében létre kell hozni egy szervezetet, amely koordinál, kapcsolatokat teremt, összefogja ezeket, segítséget nyújt a "gyermekeknek" felnőni, hogy megálljanak a saját lábukon, és ezután sem engedi el a kezüket. Információt gyűjt és ad, segítséget, támogatást nyújt, felkutatja a lehetséges "ügyfeleket" (például ESG megfelelőségre kötelezett nagyfoglalkoztatók, bankok) támogatókat, finanszírozási forrásokat, és ezeket rendelkezésükre bocsátja. Nyomon követi a működésüket, javaslatokat tesz. Az "ügyfelek" felé pedig minősíti, alátámasztja, igazolja a hitelességüket. Stratégiát dolgoz ki a működésük fenntarthatóságuk, forráshoz jutásuk és fejlődésük érdekében – összegezte Mérai Csaba.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában