Anno

2024.04.14. 09:32

Tortát formáztak a Palotaszállóról és a miskolci villamosról

Hetven éve nagy megmérettetésen vettek részt elődeink egy országos cukrászati bemutatón.

A szépséges Palotaszálló közel 100 éve varázsolja el a Lillafüredre látogatókat

Fotó: Bujdos Tibor

Kiállítása készülnek a megyei vendéglátó tröszt cukrászai, számolt be a hírről 1954. április 15-én az Észak-Magyarország. A cikkből kiderült, a magyar vendéglátóipar cukrászipari részlege Budapesten a Hungária-étteremben 3 napos cukrászati kiállítást rendez, melyen 25 művészi cukrászipari készítménnyel vesznek részt a megyei vendéglátóipari tröszthöz tartozó vállalatok. A lap fel is sorolja, milyen tortakülönlegességekkel mérettetik meg magukat épp 70 évvel ezelőtt a cukrászok. Kugler Ferenc például élethűen mintázta meg marcipánból a lillafüredi Palotaszállót. Szőke Emil Miskolc egyik büszkeségét, a villamos aluljárót a kettős vágányú villamossal és a felüljárón átrobogó mozdonnyal, Pungur Albert ózdi cukrász pedig a farkaslyuki bányászok tervteljesítését választotta témának. Roráriusz László olyan szép csendéletet készített, hogy a hamvas őszibarackról nehezen lehet elhinni, hogy marcipánból készült. Kovács Gyula „Parasztreggeli“-je szinte csalogatja az embert, hogy jó darabot kanyarítson a szalonnából és kolbászból, olvasható a lapban. Így 70 év múltán mi főleg Miskolc "büszkeségére a villamos aluljáróra a kettős vágányú villamossal" csodálkozunk rá. Mire gondolhattak? Sajnos, a tortákról nem közölt illusztrációkat a napilap. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában