boon.hu video

2024.04.27. 14:45

Bartók-ballagás: Lejárt az idejük az iskolapadban - képekkel, videóval

Ők voltak az első miskolci ballagók: búcsúztak az iskolapadtól a Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnáziumban végző diákok.

Boon.hu

Bárány Zoltán igazgató vezetésével vonultak fel a Bartók végzősei

Fotó: Vajda János

Patinás helyszínen, a miskolci Zenepalotában tartották ballagásukat a miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium végző osztályainak diákjai. A szombati hivatalos ceremóniát megelőzte pénteken a hagyományos bolondballagás. A zenész diákok alkalmi zenekarrá alakulva járták Miskolc utcáit és igyekeztek megnyerni - sok sikerrel - az utca emberének rokonszenvét.  

Szalagtűzés
Fotó: Vajda János

Szombatra azonban komolyabbá fordult a dolog, a hivatalos ballagás, amelynek - stílusosan - a miskolci Zenepalota adott otthont, könnycseppeket csalt a diákok és - még inkább - a szülők, hozzátartozók szemébe.

Új épületbe költöztek 

A Bartók szakgimnázium életben ez a tanév azért is különleges volt, mert egy vadonatúj helyszínen, a Csengey utcai épületben - a volt Szentpáli szakközép felújított komplexumában - vette kezdetét. Bárány Zoltán, a szakgimnázium igazgatója a boon.hu-nak nyilatkozva arról beszélt, hogy zökkenőmentes volt az átállás. A szombaton ballagó diákok az elkövetkező napokban az írásbeli érettségin adnak majd először számot megszerzett tudásukról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában