Hamarosan kész

2024.04.05. 17:30

Avasi amfiteátrum: karakteres épülettel gazdagodott Miskolc (fotókkal)

Építészeti szaklap írt az Avas kilátó lábánál a napokban elkészült épületről.

Az építkezés: április 1-i állapot

Fotó: Vajda János

Elkészült az Avas kilátó lábánál lévő vendéglátóhely, a napokban fotósorozattal mutattuk be, hogyan is néz ki most: már az utolsó simításokat végzik a területen. Az épületet – a Műépítész Kft. (vezetője Puskás Péter) munkája – a napokban bemutatta a Magyar Építők szaklap is, „Amfiteátrum öleli az Avasi kilátót – elkészült az étterem" címmel. 

A cikkben így fogalmaznak: körívekre szerkesztett, tágas közösségi épületet nyert a borsodi megyeszékhely. Kifejtik azt is, hogy így már nemcsak a kilátó leendő presszójából, hanem a "kilátót övező, enyhén lejtő intenzív zöldtetővel amfiteátrum-szerűen a városra forduló", többfunkciós épületből is. A szaklapból kiderül az is, hogy az új épület egyik fő attrakciójaként – az akadálymentesség biztosítása mellett – a a kilátó földszinti, szabadtéri teraszát alkalmassá tették szabadtéri előadóestek, zenei rendezvények, koncertek vagy épp fogadások megtartására is, így "Miskolc mára nemcsak visszakaphatta jelképének számító kilátóját, de újabb közösséget szolgáló, karakteres épülettel is gazdagodott". A cikk gyönyörű belső képekkel illusztrálja a szinte már teljesen kész épületet.

Kérdés, mi lesz a vendéglátóhelyekkel 

Arra a hét elején emlékeztetett portálunk, hogy az Avas kilátó kávézója, a most elkészülő vendéglátóegység és a Bortanya üzemeltetésére pályázatot írt ki a Miskolc Holding, amelyet február elején megnyert egy pályázó, akivel az önkormányzatnak még nem sikerült a szerződést megkötnie. Rákérdeztünk a miskolci városházánál, hogy van-e fejlemény az ügyben. Levelünkben többek között azt firtattuk, hogy van-e a olyan határidő, ameddig a törvény szerint meg kell kötni a szerződést a pályázat eredményének kihirdetése után, és hogy mi történne, ha nem sikerülne megegyezni a nyertes pályázóval: kérdéseinkre még nem kaptunk választ, amint megérkezik, tájékoztatjuk olvasóinkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában