Utolsó simítások?

2024.04.02. 07:00

Itt tart az építkezés az Avas kilátó mellett (fotók)

Kérdés, mikor működhetnek benne, a kilátóban és a Bortanyán a vendéglátóhelyek.

Hajdu Mariann

Az építkezés az Avas kilátónál

Fotó: Vajda János

Láthatólag az utolsó simításokat végzik az Avas kilátó lábánál, a volt parkoló helyére épült leendő vendéglátóegységen. Februárban még csak a körvonalai látszódtak a leendő építménynek, most már láthatólag minimális munka maradt rajta, már a tereprendezés is elkezdődött. A korábbi látványtervhez képest azért látni eltéréseket, de alapjában véve tetszetősnek tűnik a végeredmény.

A felújított Avas kilátót decemberben adták át a nagyközönségnek. Akkor a buszmegálló irányából csak pallón lehetett megközelíteni, mert építési terület volt mellette. Két kivitelező dolgozott ugyanis korábban az egymás melletti munkaterületen, és amikor a kilátó már elkészült, a mellé épülő "látogatóközpont" még nem.

Két építész munkája

A két beruházást két építész tervezte. Az Avas kilátó rekonstrukciójára Viszlai József kapott megbízást, az amfiteátrumszerű látogatóközpont pedig a Műépítész Kft. (vezetője Puskás Péter) munkája. Korábban Puskás Péter portálunknak elmondta, a volt parkoló helyére tervezett amfiteátrumban bármiféle rendezvényt meg lehet majd tartani, a teátrumtér úgy 300 fő befogadására lesz alkalmas.  Ha délről, a Perczel Mór utca felől sétálunk majd fel a kilátóhoz, akkor épület jellegűnek kell hatnia.

Az Avas kilátó kávézója, a most elkészülő vendéglátóegység és a Bortanya üzemeltetésére pályázatot írt ki a Miskolc Holding, amelyet február elején megnyert egy titokzatos pályázó, akivel az önkormányzatnak még nem sikerült a szerződést megkötnie.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában