boon.hu video

2024.04.10. 17:30

Már épül a stációfal a Kálvárián! (fotók, videó)

Ahogy már beszámoltunk róla, egyéni adakozásnak köszönhetően megújul Miskolcon a Krisztus szenvedésének állomáshelyeit és a közöttük lévő utakat is bemutató Kálvária stációk.

Megkezdődött a Kálvária felújítása Miskolcon

Fotó: Vajda János

Már az 1960-as években elkészült a miskolci Kálvária terve. Annak idején Máriássy Gábor egri kanonok a saját pénzéből vállalta, hogy megveszi ezt a területet. A kálvária évtizedek óta romos állapotban volt két állomást ma már nem is láthatunk az eredeti hét stációból, ezek most újjászületnek. A miskolci származású Piukovics család felajánlotta, hogy saját pénzből és szervezésből felújítják.

Egy Veresegyházon dolgozó kőrestaurátor művész újra álmodja, pontosabban újra faragja a hiányzó két domborművet. A nagyon sérült domborműveket kijavítják, beépítik őket a stáció tartószerkezetébe, magába a stációs falba. Egyúttal sérülésektől védő rácsot kapnak a kovácsmestertől, ami védelmet nyújt a domborművek számára. 

Mint a helyszínen megtapasztalhattuk, már épül az első stációfal, így látványos szakaszába lépett, az eddig csak műhelyben végzett felújítás és a Kálvária dombon végre kézzel foghatóvá válik a felújítás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában