boon.hu video

2024.04.16. 19:32

Sokoldalú tehetségüket mutatták meg a Földes diákjai - Fotók, videó!

A „Földes másik arca” címmel rendezték meg kedd este 18 órától a Földes-estet a Miskolci Nemzeti Színházban. A színpadon az iskola tehetséges diákjai léptek fel.

Boon.hu

Kovácsné Szeppelfeld Erzsébet, a Földes Ferenc Gimnázium igazgatóhelyettese kérdésünkre elmondta, hogy az iskola életében ez az esemény több évtizedes múlttal rendelkezik, nagyon régi hagyomány. Ez úgy alakult ki, hogy van egy tehetségbemutató verseny márciusban az iskolában, az úgynevezett Kulturális Nap. Itt több mint negyven kategóriában versenyezhetnek a diákok, a tudomány és művészetek minden területén. A nap végén a tanár – és diákzsűri minden kategóriában dicséretet, bronz, ezüst és arany minősítést ad. 

A művészeti kategóriák arany minősítései kapják meg azt a lehetőséget, hogy szerepelhetnek a Földes- esten, ez a legnagyobb presztízsű dolog ezen a versenyen.

A diákok másik arca 

A gála nyitott volt a szülők, az öregdiákok előtt és természetesen bárki vehetett jegyet rá, aki érdeklődött. Az est produkcióit dr. Puskás István, Szurmai Bernadett és Szabó Noémi magyar szakos tanárok állították színpadra. Ebben az évben Regős Zsolt énektanár és a színház volt zenei vezetője segítette a finálé betanulását a gyerekeknek. A színpadon a közönség láthatott prózát, verset, néptáncot, fátyoltáncot, színdarabot, hangszeres zenészeket. Az énekes műfaj művelői is bemutatkoztak szóló, duett produkciókkal és zenekari formációban is. 

A produkcióban gazdag gála végén a diákok együtt énekelték el a Republic dalt illetve annak a kiemelt sorát, az est jelmondatát: "Ezt a földet választottam, ezt a napot úgy akartam..„

Nézze meg a videót is!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában