Anno

2024.03.10. 12:38

Tornacsarnokot építettek a Hermannak

Miről írt 30 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 1994. március 9-i számában olvastuk, hogy jól halad az építkezés – nem maradhatott tornaterem nélkül a miskolci gimnázium.

Boon.hu

A Herman Gimnázium épülete, napjainkban

Fotó: ÉM

A miskolci Herman Ottó Gimnázium visszaadta eredeti épületét az egyháznak, az aktuális tanévet már az  új helyen kezdhették az iskola diákjai, tanárai – tudatta az újság. Az új, Tízeshonvéd utcai épületnek nem volt tornaterme, ezért a környezetvédelmi minisztérium előírta, hogy öt éven belül építeni kell. A miskolci önkormányzat képviselői úgy döntöttek: célszerű azt minél előbb megépíteni és ne csak tornatermet, hanem valóságos sportkomplexumot kapjon a Herman. A létesítmény terveit Pirityi Attila (Stúdió Kft.) készítette, az építési munkákat az Adeptus Kft. kezdte el. Az idézett cikk megjelenésekor a fogadószerkezete már majdnem elkészült. Úgy tervezték, hogy az év végére befejezik a csarnokot is, és elkezdik a komplexum keleti végére tervezett üzletsorok kialakítását. A sportlétesítményt 1995 nyarán készültek átadni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában