Anno

2024.03.17. 17:00

„Mintha lenne egy kicsit sütis utóíze”

Miről írt 10 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 2014. március 21-én közölte a szerkesztőség vállalkozásáról szóló cikket: hét ásványvizet minősítettek az újságírók vakteszttel.

Boon.hu

A víztesztben egy évtizede részt vett kollégáink: Hajdu Mariann, a néhai Szendrei Péter, Molnár István és Hegyi Erika

Fotó: Ádám János

Hétféle palackos vizet emeltünk le a bolti polcról, majd négy kollégánkat kértük fel a vaktesztre – idézte a cikk születését a tíz évvel ezelőtti beszámoló. 

A kosárba került vizek mindegyike bubimentes volt, s hűtés nélkül lettek elfogyasztva, abból a feltételezésből kiindulva, hogy a szénsav és a hűtés elfedné az ízeket. Szendrei Péter olyan szakértelemmel ízlelt, mintha legalábbis bort kóstolgatott volna, öblögetett, gargarizált, szinte megrágta a vizet (összegzéskor kedélyesen meg is jegyezte, hogy végül is mindegyiknek csak egy hibája volt, hogy az alkohol hiányzott belőle) – idézte a szerző. Rögtön az elsőt jónak ítélte. 

„Semmi mellékíz, bár picit mintha szódabikarbónásan lúgos lenne.” 

Molnár István sportújságíró ezt úgy fogalmazta meg: 

„mintha lenne egy kicsit sütis utóíze”,

 míg Hegyi Erika kicsit édeskés csapvíznek titulálta. Hajdu Mariann is megállapította, hogy van kis mellékíze. A hetediknél már érezhetően fáradtak az érzékelőbimbók, ami a megjegyzésekből is kitűnt: 

„ez is víz”, „ha hidegebb lenne, szívesen meginnám”; „semmi jellegzetesség”; „lágyacska, jó víz, itatja magát”. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában