Anno

2024.03.16. 17:00

"Segítség! Örömlány van a lépcsőházunkban"

Miről írt 10 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 2014. március 20-án a miskolci Középszer utcában keletkezett problémát részletezte.

Boon.hu

Felvételünk illusztráció

Segítség! Örömlány van a lépcsőházunkban

 – ezt a címet kapta az írás, amelyből kiderült, a lap egyik olvasója kereste meg a szerkesztőséget.

 "Tehetetlenek vagyunk a lépcsőházunkban lakó, ott dolgozó prostituáltakkal szemben”

-mesélte. A lányok egy Középszer utcai társasház negyedik emeletén laktak, de a vendégeik gyakran eltévednek, és másokhoz csöngetnek be. 

„Volt, hogy csak a kislányom volt itthon, amikor egy ilyen alak verte az ajtót. Szegény kislány sírva hívott fel”

-mesélte az olvasó, hozzátéve: nem csak őket zavarták a vendégek. A magasabban lakók nem szívesen szálltak be egy liftbe az idegen férfiakkal, másokat a lányok és vendégeik beszédstílusa zavart, míg a közelükben élőket a nap bármely szakában áthallatszó zajok is.

Dr. Gyulai Ákos ügyvédet kérdezte a szerkesztőség, mit tehetnek a házban lakók a nem kívánatos szomszédság ellen. A válasz: mind polgári peres, mind büntetőeljárást kezdeményezhetnek a lányokkal, illetve futtatójukkal szemben, de az ügyvéd nem jósolt gyors sikert, s mint mondta, konfrontációra is fel kell készülni, hiszen komoly üzleti érdekeket sérthetnek az eljárások. A prostitúció nem bűncselekmény, de a tevékenység elősegítése büntethető – villant fel a tíz évvel ezelőtti cikkben a jogi háttér is.

További tartalmak: https://www.boon.hu/kereses?text=retro&page=1

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában