Anno

2024.02.18. 16:00

Férfiakra nem lesz szükség – jövendölték a nők

Miről írt 30 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 1994. február 22-i számában a színes hír a nőmagazint idézte.

Boon.hu

Íme, a három évtizede megjelent írás – tegyük hozzá, még húsz évet kell várni, hogy kiderüljön: beteljesedik-e a jóslat.

"Ötven év múlva a férfinem biológiailag feleslegessé válik. Úgy hangzik ez, mint a végítélet, pedig csupán tényközlés, perspektíva - az erősebb nem számára. Méghozzá egy nőmagazin - nem szószátyár - szerkesztőinek a tollából. Vagyis nők írnak nőknek, férfiakról a New Woman Magazine hasábjain, ijesztőleg. Szerintük ugyanis a biológiai fejlődéssel - hála a tudomány számos, ma még kezdeti, de már vitatott kísérletének - eljuthatunk oda, hogy az asszonyok programozhatják a szülést, és előzetesen eldönthetik, hogy milyen nemű gyermeket szeretnének. 

Azok után, hogy egy nem is régen ismertetett közvélemény-kutatás szerint az angol hölgyek háromnegyed része úgy vélekedett, hogy akkor boldog, ha a férje nincs a közelében, voltaképpen nem lehet sokkoló, hogy mindössze fél évszázadot adnak a férfinak, akit Isten előbb teremtett, mint a nőt."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában