Fejlesztés

2024.03.15. 08:00

Ózd: felújítják a nappali melegedőt

Energetikai fejlesztés valósul meg a falusi városrészben található épületen. A személyes bejárás után a munkaterület átadása megtörtént a kivitelező számára, rövidesen megkezdődik az érdemi munka.

Rövidesen megkezdődik az érdemi munka

Energetikai szempontból felújítják Ózdon a nappali melegedőt, a korábbi bíróság épületét. Tetőszigetelés, cserepeslemez héjazat, a falak szigetelése, napelemek telepítése, mozgáskorlátozott parkoló és illemhely kialakítása, akadálymentesítés, rácsok javítása, és az elektromos hálózat teljes cseréje kezdődik meg a következő héten. Az épületen a nyílászárókat már korábban kicserélték, a többi fejlesztés pedig most fogja biztosítani az energetikai hatékonyságot, és a megújult, modern, rendezett külsőt.

Pályázati forrás

Az önkormányzat számára a lehetőséget és a forrást az elnyert TOP PLUSZ pályázat biztosítja, vissza nem térítendő uniós támogatás formájában.

 

– Két évvel ezelőtt hirdették ki az eredményeket, és Ózd városának valamennyi beadott pályázata nyertes lett, ennek köszönhetően több mint 3 milliárd forintot sikerült a városba irányítani a kiírt fejlesztésekre - tette hozzá Janiczak Dávid, a város polgármestere. - Több projekt már a végéhez közeledik, van amelyiknek az előkészítése folyik. A nappali melegedő esetében pedig a kivitelezés kezdődhet el. Örülök, hogy a leginkább rászoruló emberek életkörülményein ilyen formában tudunk javítani.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában