Lesújtó

2024.03.18. 20:00

Újabb pofon Miskolc turizmusának

Miskolctapolca lecsúszott a turisztikai térképről. A legnagyobb belföldi szállásfoglaló oldalon már a „legfelkapottabbak” között sincs a város.

Ujlaki Attila

Fotó: Ádám János

A legtöbb vendégéjszakából Észak-Magyarország, Nyugat-Dunántúl és a Balaton részesül – ez derül ki a szallas.hu legfrissebb adataiból. Miskolc még sincs megemlítve a legnagyobb belföldi szállásfoglaló oldal összesítésében.

Tarol az ország turizmusa

Továbbra is a wellness hódít: a nagy történelmi és fürdővárosok voltak a legkeresettebb úti célok a március 15-ei hosszú hétvégén. Eger, Budapest, Pécs, Gyula és Zalakaros vezették a foglalási darabszám alapján a toplistát, amire még Szeged, Hajdúszoboszló, Hévíz, Sárvár és Siófok került fel. A legtöbb vendégéjszakából a jelenlegi adatok alapján Eger, Gyula, Pécs, Zalakaros és Budapest részesült.

Nem ez az első pofon Miskolc turizmusát illetően. 

Korábban megírtuk, hogy míg 2016-ban a város virágzó turisztikai desztináció volt, mára már a Magyar Turisztikai Ügynökség listáján sem szerepel egy friss kutatás szerint. Akkor a boon.hu-nak Kiss Róbert Richard turisztikai újságíró azt nyilatkozta, hogy a konkurensek erősödtek. „Miskolc esetében más turisztikai desztinációk erősödése látszik, ilyen például Eger, vagy a Tokaj-Hegyalja” – mondta.

Kemény marketing kellene

Azt is hangsúlyozta, hogy „kemény marketing munka szükséges új turisták bevonzása érdekében egy városban”. A szakértő akkor azt is elmondta, hogy mindenképp oda kell figyelni egy célzott marketing kampányra és a fiatalok megszólítása is fontos lenne. „A város adottságai nagyon jók, fontos hozzá egy erős, helyi lokális marketing” – húzta alá.

 

Eddig a tavaszi hosszú hétvégék közül az előfoglalások alapján a négynapos húsvét tűnt keresettebbnek, viszont jelenleg az utolsó pillanatos foglalások miatt a március 15-i hosszú hétvége is éppoly népszerű volt. A húsvéti időszakra is még körülbelül hasonló arányban elérhetők a szabad szálláshelyek.

Több szálláshelyen is érdeklődtünk: hogyan állnak a húsvéti foglalásokkal. Szinte kivétel nélkül azt mondták a szállásadók, hogy vannak ugyan még szabad helyeik, de mindenképp érdemes foglalni annak, aki szeretne pihenni a hosszú hétvégén, mert már így is telítettek a szálláshelyek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában