Anno

2024.03.17. 16:00

Miskolcra jött tanulni a fiatal filmesektől Jancsó Miklós

Miről írt 20 éve az Észak-Magyarország? A 2004. március 22-i számban találtuk a beszámolót arról, hogy zászlót bontani készült a fiatal filmesek fesztiválja.

Boon.hu

Jancsó Miklós

Fotó: AFP

Örömmel jöttem Miskolcra - ezt mondta Jancsó Miklós rendező. 

Húsz évvel ezelőtt azért látogatott a városba, mert itt tartották a II. Fiatal Filmesek Találkozóját. A rendezvényre megszépült környezetben várhatták az érdeklődőket: befejeződött a Kossuth filmszínház felújítása. A mozi ünnepélyes avatóját és a rendezvény megnyitóját így együtt tarthatták meg. Hivatalos volt Jancsó Miklós és az akkor friss Kossuth-díjas kollégája Grunwalsky Ferenc rendező is. Mindketten örömmel üdvözölték a fesztivált, s méltatták a moziterem szépségét. Jancsó Miklós például ezt nyilatkozta az Észak-Magyarországnak:

 "szeretem a fesztiválokat, rengeteget lehet tanulni belőlük. Bár én már nem tartozom a fiatal korosztályba, de sok a tehetséges fiatal a szakmában. Szívesen nézem meg a filmjeiket, hallgatom meg a véleményüket."


A megnyitó a Kontroll című filmet vetítették, amely után a film rendezője, Antal Nimród lépett a filmvászon elé, lehetett tőle kérdezni. 

Bíró Tibor, a Cine-mis Kht. igazgatója akkor és ott elárulta, október 4-e és 10-e között jön a folytatás: a Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiválja. Már az első nevezés egy angol rendezőé - meg is érkezett. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában