Figyelem!

2024.03.05. 10:52

Meglepetés "ajándék" a Dayka Gábor utcán tilosban parkolóknak

Kedden reggel már "mikulászacskók" landoltak a szabálytalankodó szélvédőjén.

Boon.hu

Kedden reggel már büntettek

Fotó: Olvasó

Mint a boon.hu részletesen foglalkozott vele, átadása óta kritikák sorával illetik a Dayka-átkötés névvel ellátott miskolci belvárosi csomópont rendszert. A köznyomásnak részben engedve kisebb változtatásokat rendeltek el a városháza közlekedési szakemberei, hogy javuljon a gyakori forgalmi dugókkal tarkított helyzet a Dayka-átkötés környékén.  

A tábla egyértelmű, de a felfestés megtévesztő
Fotó: Olvasó

A forgalmi rend felülvizsgálatának egyik elemeként március 4-én reggeltől a Dayka Gábor utcában, a Kishunyad utca felől a Hunyadi utca felé, a kereszteződés közelében gépjármű-várakozóhelyeket szüntettek meg. Az indok az volt, hogy az ott parkoló járművek jelentős mértékben akadályozzák a jobbra (Dayka Gábor utcáról a Hunyadi János utcára) kanyarodó, külső sávba történő besorolást, ezáltal az egyenesen tovább haladást is megnehezítik.

Tábla már van és büntetnek is 

Március 1-jén elhelyezték a tiltásról szóló közúti jelzőtáblákat és – az akkori ígéret szerint - március 4-én a megtévesztő útburkolati jelek fekete festéssel történő érvénytelenítése is megtörténik.  

Ott virít a nem várt ajándék a szélvédőn
Fotó: Olvasó

Utóbbinak egyelőre nem találjuk nyomát, de a másik ígéretet, hogy a „megállni tilos” tábla hatályát ellenőrzi a rendőrség és a Miskolci Önkormányzati Rendészet, betartották. Kedden reggel ugyanis már piros büntetőzacskók - "mikulászacskók" - virítottak a szabálytalanul várakozó autók szélvédőjén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában