Durva!

2024.02.04. 11:30

Hétfőtől bekeményít a Miskolci Önkormányzati Rendészet

Miskolc - Elfogyott a türelem, már súlyosan büntetnek a Dayka-átkötés környékén.

Boon.hu

Errefelé számíthatnak az autósok súlyos büntetésre

Forrás: Miör

Tájékoztatjuk a tisztelt autósokat, hogy a Rácz György – Petőfi Sándor – Bartók Béla tér utcák érintettségében forgalmirend-változás történt

 - tette közzé a Miskolci Önkormányzati Rendészet. 

Míg a Petőfi uta Rácz Gy. és Dayka G. utcák közötti szakaszán a gépjárművel történő közlekedés (átmenő- vagy célforgalommal) engedélyhez kötött, addig a Bartók B. tér Rácz Gy. utca folytatásának a Szinva-lefedésen átvezető szakaszán a gépjárművel történő behajtás (áthajtás) nem engedélyezett.

Nem érdemes kockáztatni
Forrás: Miör

Pénzbírság és büntetőpont  

"A szabályozás bevezetésével munkatársaink megkezdték a helyszíni ellenőrzéseket, melynek során számos esetben kellett felhívni a gépjárművezetők figyelmét a közlekedési szabályok betartására.  

Tábla jelzi a tiltást
Forrás: Miör

2024. február 5-től, hétfőtől ezeken az útszakaszon fokozott ellenőrzésre kell számítani, ahol a szabályszegő autósokkal szemben a közterület-felügyelők a 410/2007. (XII. 29.) Korm. rendelet 6. melléklete alapján 39 ezer forint helyszíni bírságot szabhatnak ki, valamint a közúti közlekedési előéleti pontrendszerről szóló 2000. évi CXXVIII. törvény végrehajtásáról szóló 36/2000. (XII. 23.) Kormányrendelet értelmében 4 előéleti pont kiszabásával élhetnek." 

Kiverte a biztosítékot

A Dayka-átkötés kapcsán bevezetett korlátozások nagyon sok autósnál "verték ki a biztosítékot.

Néhány a kommentek közül: 

"Az útburkolati jelek és a forgalmi lámpa optikailag rávezet a tilos útszakaszra, a miniatürizált forgalmi jelzőtábla pár méterrel a lámpa előtt észrevehetetlen."

"Semmi esély a változtatásra? Rengeteg autós életét keseríti meg és 10-15 perccel is megnövekedett emiatt az utazás. Illetve szeretném megkérdezni több miskolci lakos nevében is, hogy mi indokolta ezt a változtatást? Miért nem volt jó úgy ahogy volt? Miért lett rosszabb ezzel az átalakítással a közlekedés?"

"Háromszáz méter volt a Petőfi utca és a kereszteződés ebből lett pár millióért egy 1,5 kilométer. Veszek egy helikoptert, megtanulom vezetni is, mert ha így halad Miskolc az inkább hátra, mint előre."

"Mi lenne ha simán levennék a behajtani tilost a zenepalota felé illetve lehetne balra fordulni a második lámpánál a villamos sínre és minden megoldódna mert eloszlana az a rohadt nagy dugó amit sikerült egy zsák pénzért létrehozni!"

"Elég sokan autózunk a belvárosból Diósgyőr felé, a "felújítás" előtt ehhez 2 forgalmi sáv állt rendelkezésre, a Zenepalotát balra vagy jobbra kerülve. Ezzel a korlátozással egy sáv maradt, aki arra közlekedik tapasztalhatja minden nap, mennyivel több lett a menetidő."  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában