Már büntettek

2024.02.05. 19:00

Nem viccelt a Miskolci Önkormányzati Rendészet

Miskolc - Sokan vitatják a helyzetet, de a lényegen nem változtat, a behajtani tilos tábla a Dayka-átkötésnél is érvényes.

Boon.hu

A rendészek a helyükön voltak....

Fotó: Ádám János

A miskolci Dayka-átkötés az átadása óta céltáblája a a miskolci autós- és gyalogos társadalomnak. Nem a szükségességét vonják kétségbe, hanem azokat a közlekedési helyzeteket, amelyek a csomópontrendszer forgalomba helyezése óta borzolják a kedélyeket. A balra nagy ívben kanyarodás korlátozása eleve fejtöréseket okoz és hajmeresztő megoldásokat eredményez az autósoknak a Hunyadi és a Dayka utca kereszteződésben. 

Az viszont, hogy a Petőfi és a Rácz utca kereszteződésében lényegében megtiltották az autók behajtását, további elégedetlenségeket okozott.

A türelem vége 

A Miskolci Önkormányzati Rendészet február 2-án arról tájékoztatta az autósokat, hogy a Rácz György – Petőfi Sándor – Bartók Béla tér utcák érintettségében elrendelt forgalmirend-változás: a Petőfi uta Rácz Gy. és Dayka G. utcák közötti szakaszán a gépjárművel történő közlekedés engedélyhez kötése és a Bartók B. tér Rácz Gy. utca folytatásának a Szinva-lefedésen átvezető szakaszán a gépjárművel történő behajtás megtiltása esetében véget ért a türelmi időszak.

Lefülelték a vétőket 

"A szabályozás bevezetésével munkatársaink megkezdték a helyszíni ellenőrzéseket, melynek során számos esetben kellett felhívni a gépjárművezetők figyelmét a közlekedési szabályok betartására - írták. - 2024. február 5-től, hétfőtől ezeken az útszakaszon fokozott ellenőrzésre kell számítani, ahol a szabályszegő autósokkal szemben a közterület-felügyelők a 410/2007. (XII. 29.) Korm. rendelet 6. melléklete alapján 39 ezer forint helyszíni bírságot szabhatnak ki, valamint a közúti közlekedési előéleti pontrendszerről szóló 2000. évi CXXVIII. törvény végrehajtásáról szóló 36/2000. (XII. 23.) Kormányrendelet értelmében 4 előéleti pont kiszabásával élhetnek."  

Ahogy ígérték, hétfőn ott voltak a rendészek a megjelölt helyszínen és - szükség esetén - kiszabták a meghatározott bírságot. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában