Választás 2024

2024.03.06. 12:08

Megkezdődött a választási irodák felkészülése a június 9-ei választásokra

Az Európai Parlament tagjainak, valamint a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, továbbá a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásának jogszerű és szakszerű lebonyolítása érdekében március 5-én választásszakmai képzést tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Területi Választási Iroda.

Boon.hu

Fotó: Ádám János

A képzést online tartották, amelyen így a vármegyében működő 118 helyi választási iroda vezetője mellett az irodák munkatársai is bekapcsolódhattak.

Az oktatás során a választás előkészítésével és lebonyolításával kapcsolatos általános tudnivalókról dr. Schirger György vármegyei jegyző, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Területi Választási Iroda vezetője tartott előadást.

Ezt követően Bubán Márton a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal főosztályvezetője, a Területi Választási Iroda vezetőjének informatikai helyettese ismertette a közjogi választások információbiztonságával kapcsolatos tudnivalókat. A választások előkészítését és lebonyolítását támogató informatikai rendszerről pedig Simon Gáborné a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzati Hivatal informatikusa, a Területi Választási Iroda munkatársa adott tájékoztatást, tudatta a vármegyei önkormányzat a boon.hu-val.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában