Változás

2024.03.13. 14:30

Másképp járnak a vonatok, távolsági buszok március 15-én

Március 15-i, nemzeti ünnep napján és a hosszú hétvégén jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat.

Indulás előtt ellenőrizzük a menetrendet a hosszú hétvégén

Fotó: Ádám János

Indulás előtt tájékozódjanak az ünnepnapi és hétvégi közlekedési rendről, figyelmezteti utasait a MÁV-Volán csoport. Közleményben írják, érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is. Minderre azért van szükség, mert március 15-én, a nemzeti ünnep napján és a hosszú hétvégén jóval nagyobb utasforgalom várható. Mint fogalmaznak, az utasforgalom szempontjából frekventált napokon a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei az általános hétvégéken szokásosnál több kocsival közlekednek. A lehetőségekhez képest a helyjegyek elővételi vásárlásától függően a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza viszonylatú Nyírség, a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Budapest viszonylatú Tokaj, a Budapest–Nagykanizsa viszonylatú Tópart, a Budapest–Keszthely viszonylatú Balaton, a Budapest–Békéscsaba viszonylatú Békés, a Budapest–Cegléd–Szeged viszonylatú Napfény, a Budapest–Veszprém–Szombathely, illetve Zalaegerszeg viszonylatú Bakony, illetve Göcsej, valamint a Budapest–Pécs viszonylatú Mecsek InterCity vonatokat több kocsival indítja el a vasúttársaság. 

A távolsági buszok menetrendjét is érinti a változás
Fotó: ÉM

Lehetőség szerint további kocsikat is forgalomba állítanak a tervezetten felül, ha az utasforgalom alakulása ezt megkívánja. Az Elvirán követhető az adott vonat ülőhely-foglaltsága a helyjegy eladások alapján, így az utasok választhatnak elegendő ülőhellyel közlekedő (InterCity, railjet xpress) vonatokat, személyvonatokat.

A távolsági buszok közlekedése így változik

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik:  március 14-én, csütörtökön a hét utolsó munkanapjára és tanítási napjára, 15-én, pénteken munkaszüneti napra, 16-án, szombaton szabadnapra, 17-én vasárnap a hét első tanítási- és munkanapját megelőző munkaszüneti napra, 18-án pedig a hét első munkanapjára és tanítási napjára érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszjáratok.

A vonatközlekedésben a következő változások lesznek:

március 14-én a pénteki napra,   

március 15-én a szombati napra,

március 16-án az ünnepnapi,  

március 17-én a vasárnapi,

március 18-től a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában