Vendégségben

2024.03.23. 20:42

Máger Ágnes volt a Hassler Énekegyüttes vendége

A kultúra helyzetéről, a kisebb közösségek fontosságról, eddig pályája összegzéséről és a gömörszőlősi művésztelepről is beszélgettek az elismert művésszel.

Máger Ágnes

Máger Ágnes festőművész a napokban ünnepelte 80. születésnapját, több évtizede megkerülhetetlen szereplője Miskolc szellemi életének. Ennek kapcsán a „Hassler Énekegyüttes és barátai” sorozatának vendége volt szombaton a Miskolci Galériában. A kultúra helyzetéről, a kisebb közösségek fontosságról, eddig pályája összegzéséről és a gömörszőlősi művésztelepről is beszéltek. A művész több festménye a Hassler Énekegyüttes CD lemezeinek borítóján is szerepel, ennek kapcsán szóba került annak a két nagyméretű festménynek a története is, amelyek a Zenepalota díszlépcsőjének falfülkéjében kaptak helyet. Téma volt még a szobrászat és Máger Ágnes további elképzelései. A sorozatban most először újdonságként egy rövid hangszerbemutató és ismertető is volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában