Hagyomány

2024.03.30. 12:30

Katonák szállták meg a miskolci Vármegyeházát

A Miskolci Tábori Fúvószenekar tavaszi koncertet adott Miskolcon, a Vármegyeháza dísztermében.

Boon.hu

Katonák töltötték meg a Vármegyeháza dísztermét

Fotó: Guczi Emese

Az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred, 10. Területvédelmi Zászlóalj közép- és felsőfokú zenei végzettséggel rendelkező tartalékos katonái már számos alkalommal adtak elő a miskolci közönségnek, így nem véletlen, hogy a mostani koncerten is teltház fogadta őket. A katonazenekarok előadásai nemcsak zenei élményt nyújtanak, de hozzájárulnak a társadalmi kapcsolatok erősítéséhez is. 

A zenekar három zenei blokkban állította össze ünnepi műsorát
Fotó: Guczi Emese őrmester

A rendezvény nyitásaként Gulyás László alezredes, zászlóaljparancsnok köszöntötte a meghívottakat, majd Gecse Attila tartalékos százados, zenekarvezető és Kulcsár József tartalékos zászlós, karmester mondták el ünnepi gondolataikat.

A Brothers in Arms is felcsendült 

Az ilyen alkalmak nagyban hozzájárulnak a kulturális sokszínűség elősegítéséhez és a hagyományok ápolásához. A zenekar három zenei blokkban állította össze ünnepi műsorát. Az első részben hagyományos katonaindulókat játszottak, majd ezt követően német zeneszerzők (Johannes Brahms és Johann Sebastian Bach) művei csendültek fel. Végül jöttek a különlegességek, amelyek között fúvószenekarra átdolgozott ABBA, Dire Straits és Michael Jackson számokat hallhattak a megjelentek. 

Havasi Renáta tartalékos főtörzsőrmester civil életében színésznő.  Mark Knopfer Brothers in Arms című dalát énekelte el a zenekar kíséretével
Fotó: Guczi Emese őrmester

A tartalékos katonák között több tehetséges művész is van, mint például Havasi Renáta tartalékos főtörzsőrmester, aki a civil életében színésznő. A tartalékos főtörzsőrmester az előadás során Mark Knopfer, Brothers in Arms című dalát énekelte el a zenekar kíséretével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában