Ünnepi program

2024.03.14. 14:24

A Holdeső is fellép március 15-én Miskolcon, élőben meghallgatható a Dal-döntős Legényes

László Evelin, a DAL 2024 döntősének szerzeménye is elhangzik a Szent István téren pénteken.

Az elektro-folk együttes, a Holdviola tagjaiból alakult Holdeső zenekar az eredeti előadásmódhoz hűen viszi tovább a számos díjjal elismert csapat zenei örökségét. Március 15-én a Szent István téri nagyszínpadon 15 órától láthatjuk a zenekar és tánckarának előadását.

Holdviola

Újra itthon

- Nagyon várjuk már, hogy ismét találkozzunk a miskolci közönséggel, hiszen legutóbb 2022-ben adtunk koncertet a Művészetek Házában, a tavalyi évben csak a Miskolci Nemzeti Színház színpadán, a Prima díjátadó gáláján léptünk fel itthon. A március 15-i koncerten a zenekar mellett táncosokkal és animációval is erősítjük majd a zenei és látványélményt

 – mondta el Gál Lajos zenekarvezető. Énekesük, László Evelin sikeresen vette az akadályokat, és bejutott a DAL 2024 döntőjébe, és természetesen hallhatjuk a koncerten versenydalát, a Legényest is, ezúttal élőben. A továbbiakról megtudtuk, hogy néhány napon belül felkerül a youtube-ra a MÜHA-ban rögzített koncertjük egyik dala Vihula Mihajlo és a 100 tagú Fazekas Gyermekkar közreműködésével. Hamarosan stúdióba vonulnak, ahol másik énekesük, Gál Léna szerzeményét rögzítik, aki sikeresen szerepelt a Petőfi Felhő Projekt pályázatán. Több, mint 800 beküldött pályamű közül került a legjobbak közé Bujdosó című dalával, mely Petőfi Sándor ’Oda járok, hova…” című versének megzenésítése. A miskolci koncert után pedig irány Dunakeszi, ahol március 16-án a XI. Hagyományőrző Viadal fellépői lesznek.

Holdeső lányok
Fotó: CZAPAR JANOS

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában