Anno

2024.03.10. 17:49

Hamletet értelmezett a köztársasági elnök: Aki másnak vermet ás, maga esik bele

Miről írt 30 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 1994. március 7-én arról tudósított, hogy Miskolcon járt Göncz Árpád köztársasági elnök, aki megtekintette a színház Hamlet-előadását, és találkozott a szereplőkkel.

Boon.hu

Az archív képen: Göncz Árpád, a rendszerváltás utáni első köztársasági elnök

Fotó: MW

„Kedves Barátaim! Tulajdonképpen fogalmam sincs, miért nekem kell köszöntőt mondanom, hiszen nem én vagyok a központi személy” - idézte az elnöki pohárköszöntőt az újság, megemlítve: Göncz Árpád a Miskolci Nemzeti Színház Hamlet-előadása után rendezett ünnepségen a város polgárait köszöntötte, akik tisztában vannak azzal, hogy a mindennapi kenyér mellé szükség van a szellem táplálékára is. Majd a színészekhez szólt, az előadás szereplőinek köszönte meg a művészi élményt. „Hamletet láttunk, melynek mondandóját úgy is össze tudom foglalni, hogy aki másnak vermet ás, maga esik bele. Vagy ha az ember bölcsen ki akarja bővíteni a gondolatot, akkor azt mondom, hogy minden cselekedet, minden rossz cselekedet magában hordozza büntetését, és minden tisztességes és jó cselekedet magában hordozza jutalmát. De úgy is fogalmazhatunk, hogy bel- és külpolitikai drámát láttunk. Olyan előadást, melyen napokig rágódhatunk" – mondta a köztársaság elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában