Ünnep

2024.03.14. 16:47

Farkaslyukon már ma visszatekintettek az 1848-as eseményekre

A bányász településen a helyi általános iskolások adtak elő ünnepi műsort, majd az ÓMI Zenés Színház irodalmi, zenés produkciója következett.

Farkaslyukon csütörtökön emlékeztek az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra

Fotó: ME

„Ha az akarat mellé a nemzet egysége társul, akkor nincs leküzdhetetlen feladat. Akkora erő van az 1848-49-es történésekben, hogy azt csak a többszörös túlerő tudta legyőzni. A magyar már csak ilyen. Lehet, hogy ideiglenesen elbukja a forradalmait, de végül mégiscsak eléri amit akar, és győztesként tud visszatekinteni a szabadságharcra” - emelte ki ünnepi köszöntőjében Pintér Zsolt, az Ózd melletti település polgármestere.

Új emlékpark

A Jószerencsét téri emlékparkban tartott megemlékezésen a korábbi bányász település első embere párhuzamot volt a 176 évvel ezelőtti események, valamint a ma történései között.

„1848. március 15-én Magyarország az összefogásról, a küzdeni akarásról, az önzetlenségről tett tanúbizonyságot. Ma, amikor ugyancsak mindenki harcot vív a napi megélhetésért, a munkahelye megtartásáért, a családja boldogulásáért, ebből a napból tudunk magunknak erőt meríteni. Mégpedig azért, mert ugyanazon az értékekre van szükségünk, ezek között pedig az összefogás a legfontosabb. A márciusi ifjak szellemisége azt üzeni nekünk, hogy minden helyzetben tartsunk ki egymás mellett. Fogalmazzuk meg a saját 12 pontunkat és higgyünk a változás lehetőségében. A hitük, az elszántságuk, a lendületük legyen velünk mindennapi csaták során, ez adjon erőt, ez ösztönözzön bennünket.

A farkaslyuki megemlékezésen a helyi általános iskolások adtak elő ünnepi műsort, majd az ÓMI Zenés Színház irodalmi, zenés produkciója következett. A program koszorúzással zárult. A farkalyuki önkormányzat nevében Pintér Zsolt polgármester, valamint Farkasné Koós Erzsébet aljegyző helyezte el a megemlékezés virágait. Ezután a Farkaslyuki Polgárőr egyesület, a Fidesz helyi szervezete, és a Borsodi Bányászok Területi Tagozatának Farkaslyuki Alapszervezete is lerótta kegyeletét a forradalom és szabadságharc hősei előtt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában