Sikerült!

2024.03.27. 08:13

Égési sérült gólyát mentett a Bird Rescue

Visske súlyosan égett állapotban, áramütés után került a Mályi Madármentő Állomásra, de hosszú lábadozás után meggyógyult, és visszatérhetett a természetbe.

Boon.hu

Visske súlyosan sérült volt

Forrás: Mályi Madármentők

Az Aggteleki Nemzeti Park természetvédelmi szolgálata a Borsod megyei Viss településen találta a súlyosan megégett gólyát, akit Visskének neveztek el. 

A leégett tollak, a szöveti károsodás nem sok jót ígért, és az is elég vészjósló volt, hogy alaposan megégett Visske egyik lába. A sérült madár szinte önkívületi állapotban remegett: megrázta az áram, amikor egy elektromos vezetékre szállt, majd egy hatalmas zuhanás után jól összetörte magát. 

Aggasztó állapotban

Lehoczky Krisztián, a Mályi Madármentő Állomás vezetője aggasztónak látta, hogy Visske nem tud felállni, ezért a Bird Rescue tagjai etették és itatták a túlélő gólyát. Masszírozni kezdték, hogy égett végtagjaiba visszatérjen az élet, mert sokáig nem feküdhetett. Fennállt a veszély, hogy a mozgás hiányában a sok fekvéstől leáll a szárnyában a vérkeringés, és alvadttá válik a vére a szárny területén. 

Visske mindenképpen járni akart, csak a sérült lába nem vitte előre, mert túlságosan legyengült ehhez. Azóta a madár végre lábra állt, újra megtanult járni. Felépülése után Visske a Hortobágyi Nemzeti Park Górés tanyáján visszanyerte a szabadságát, és visszatérhetett a gólyaközösségbe.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában