Lövések

2024.03.19. 20:00

Az ott lakók azt feltételezik, galambokra lövöldözhettek az Avason

Nagyon elszaporodtak a környéken a galambok, így az általunk megkérdezettek szerint azokra lőhettek az erkélyről, bár a megoldással senki sem ért egyet.

Galambos Eszter

Fotónk illusztráció

Fotó: Bánkúti Sándor

Mint ahogy a boon.hu-n megírtuk, hétfő délután légpuskával kilőttek az erkélyről az Avason a Hajós Alfréd utcában. Erről fényképes bizonyíték is született, ami a közösségi oldal egyik csoportjában jelent meg először. Az ügyben jelenleg is tart a nyomozás. Munkatársunk utána járt, tudnak-e az esetről a környéken lakók.

Megszaporodtak a galambok

Krisztina a környékbeli anyukáktól hallotta, hogy ez történt, hiszen az avastetői óvodába jár a gyermeke, ami az érintett épülettől pár méterre van. Az édesanyjáék is itt laknak és sok ismerősük is, akik megerősítették, hogy Hajóson az egyik házból légpuskával lövöldöztek nagy valószínűséggel galambokra.

Elmondása szerint az tény, hogy utóbbi időben nagyon elszaporodtak ezek a madarak. Ennek azonban állítása szerint részben a lakók az okai, hiszen sok idősebb ember szabadidejében eteti őket, aminek a hatására megnőtt a jelenlétük. Mint mondja: sajnos már ruhákat sem lehet kiteregetni tőlük az erkélyre és ez már szinte a hármas ütemben mindenhol probléma. 

Oda jutott már a galambok térnyerése, hogy simán befészkelnek és akár ki is költenek a teraszokon. 

Képesek az ablakpárkányra fészket rakni. Krisztina védekezésképpen galambriasztó, felfüggeszthető madarat vásárolt, illetve egy másik módszert említ, amit sokaknál látott, hogy kukás zacskót széttépnek és kikötik az erkélyre és ahogy lobogtatja a szél, az elriasztja a madarakat.

Nem megoldás a lövöldözés

Anyukaként úgy gondolja, hogy a légpuska használat egy nagyon „meredek” megoldás, hiszen vannak az elriasztásnak más alternatívái. Főleg egy olyan környéken

egy paneldzsungelben nem megengedhető, ahol orvosi rendelő, óvoda, bölcsőde van, gyerekek szaladgálnak, sok az idős ember.

A feljelentést nagyon jogosnak tarja. Mint édesanya egyáltalán nem nyugodt, hiszen játszanak a gyerekek a környéken, bölcsődébe, óvodába járnak, tart tőle, hogy egy eltévedt légpuskagolyó eltalálhat valakit.

Nemcsak a galambok vannak a veszélyben

Egy ifjú hölgy, aki az édesanyjával tacskót sétáltat, erről az esetről nem hallott, de úgy gondolja, hogy nagy az állatellenesség az Avason. Tavaly óta gazdija egy kistestű kutyának, őket személy szerint bántalmazás még nem érte, bár sokszor figyelmeztetik járókelők, hogy az eb ürülékét ne felejtse el összeszedni, amit gazdiként minden alkalommal megtesz.

Mint mondja, közösségi oldalon és a kutyások között is terjed az a szóbeszéd, hogy a kutyákat is veszélyeztetik, főleg a kilátó környékén jutalomfalatokba bújtatott szögekkel, tűkkel. A nehézséget az okozza, teszi hozzá, hogy az Avason nehéz olyan helyet találni, ahol ne zavarják egymást másokkal.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában