Házasság Hete

2024.03.06. 15:30

Áldást kaptak a házaspárok Edelényben

A prédikációban elhangzott hármas fonalat a párok egy preparált kártyán is megkapták.

Boon.hu

Forrás: Öregtemplom.hu

A Házasság hete programok sorában Edelényben is a keresztyén közösségek különböző rendezvényekkel emlékeztek meg a házasság fontosságáról. Vendégelőadók érkezetek a görögkatolikus és a borsodi református testvérekhez. A vasárnapi istentiszteleteken áldást kaptak a jelentkező párok a lelkészeiktől, írja az öregtemplom.hu oldal.

A kastély külön meglepetéssel készült az évfordulós pároknak. Ahogy arról portálunk is beszámolt, a zene iránt fogékony vendégek a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium Kórusának színvonalas műsorát hallgathatták meg. A diákok felkészítője és vezetője Herpainé Velkey Klára volt. A kastély tárlatvezetője, Juhász László történész pedig a Bálint nap eredetét és történelmi áttekintését adta.

A történelmi egyházak képviselői áldással készültek az évfordulós párok részére. Kovács Bernadett Emese borsodi és Szalay László Pál belvárosi református lelkészek végeztek az alkalmon palástos szolgálatot.

 

Úrasztalához járultak

Március első hétvégéjén a belvárosi református házaspárok újra az úrasztalához járultak, annak ellenére, hogy a többségük a Kastély által szervezett ünnepi alkalmon is részt vett.

Forrás: Öregtemplom.hu

„A templom közepén félkörívbe álltak a párok, ahol Szalay Ibolya és László lelkipásztorok egyesével a házaspárok kezére téve kezüket, áldásban részesítették őket. Megindító pillanatok voltak ezek. Az áldás után minden házaspár megkapta az áldó igét és ezenkívül ajándék is várt rájuk amit a lelkipásztorok készítettek erre az alkalomra megerősítésként. Egy keretbe foglalt igés képeslapot és egy töltőtollal írt preparált kártyát, ami a prédikációban elhangzott hármas fonalat ábrázolta ki, amit egy viaszpecséttel zárt le annak készítője. A három fonal közül a harmadik egy aranyfonál volt, ami az isteni jelenlétet, erőt, szeretetet és áldást jelképezte. „A hármas fonal nem szakad el egyhamar.” (Prédikátor 4:12)” – számolt be róla  Szalay László Pál az öregtemplom.hu oldalon megjelent írásában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában