boon.hu video

2024.03.06. 09:30

A Csengey-kert festett kerítése is része lehet a miskolci városnéző sétáknak (fotókkal, videóval)

Izgalmas tematikus városnéző sétákkal készül a Tourinform iroda Miskolcon. A részleteket keddi sajtótájékoztatójukon árulták el.

Galambos Eszter

Kupcsik Sarolta, a Tourinform Miskolc irodavezetője, Tóth-Bodnár Krisztina és Szopkó Tibor alpolgármester

Fotó: Bujdos Tibor

Idén tizedik éve szervez a MIDMAR Kft. által működtetett Tourinform Miskolc rendszeresen garantált tematikus városnéző sétákat – emlékeztetett sajtótájékoztatójukon Tóth-Bodnár Krisztina, a MIDMAR Kft. megbízott ügyvezetője. 

A sorozatot 2015-ben indították útjára, amikor is minden hónapban egy belvárosi és egy lillafüredi sétát kínáltak ugyanazzal a tematikával. 2023-ban a nagy érdeklődésre való tekintettel ez oda fejlődött, hogy már tartottak sétát Lillafüreden, Miskolctapolcán, Martinkertvárosban, a Vasgyárban, Görömbölyön és az Egyetemvárosban is. Az egyik alkalommal főként az ipartörténeti emlékekkel rendelkező perecesi városrészt látogatták meg. 

Különlegességek a kínálatban 

Olyan helyszínekre is eljuthattak már a résztvevők, amelyek különben egyáltalán nem, vagy csak külön engedéllyel látogathatók. Példaképpen említhető a megyei rendőr-főkapitányság épülete, az Anna-forrási vízműtelep, a Factory Aréna vagy a görömbölyi pincekápolna. Idén is terveznek hasonlót, de hogy hova, ezt egyelőre nem árulták el a szervezők. 

Mi azt kérdeztük: a Csengey-kert színes kerítése miért nem került még be a tematikus séták kínálatába. Mint többször írtunk róla: a Hangszínhely Fesztiválnak köszönhetően kortárs képzőművészek és irodalmárok alkotásaival díszítették ezt a kerítést. Legutóbbi cikkünkben a benne rejlő lehetőségek miatt a prágai John Lennon-falhoz is hasonlítottuk: ha valaki a cseh fővárosban jár, nem hagyhatja ki azt a látványosságot. A Csengey-kerítés ugyanilyen értéke lehetne a turizmusnak. 

Azt a választ kaptuk, hogy a szervezők nyitottak az új ötletekre, így ezt is végiggondolják majd. A megbízott ügyvezető szerint az utolsó, november 9-ei belvárosi sétába, aminek a „Mi van a falon túl?” a címe, ez a program tökéletesen beilleszthető lenne. Márciustól novemberig minden hónap második szombatján indulnak a séták, ebben az évben összesen tizenegy alkalommal, mindig valamilyen aktualitáshoz kapcsolódva. Az első alkalom március 9-én, szombaton lesz, Keresd a nőt! címmel. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a séták időtartama másfél-két óra. A csoportok létszámtól függetlenül elindulnak, de kizárólag egyéni vendégek jelentkezését várják. A részletekről egyebek között a Tourinform irodában (Széchenyi u. 16.) adnak tájékoztatást. 

Ekkor és ide tarthatnak együtt a sétálók

Március 9.: Keresd a nőt! 

Április 13.: A Szentpéteri kapu érdekességei 

Május 11.: Az Avas régi és új arca 

Május 25.: Séta Majláthon és környékén 

Június 8: Virágos Miskolc 

Július 13.: Miniszobrok Miskolctapolcán 

Augusztus 10.: Séta a Népkert és a Kálvária környékén 

Szeptember 14.: Belvárosi séta a mozizás jegyében 

Szeptember 28.: Séta az Egyetemvárosban 

Október 12.: Séta Hejőcsabán 

November 9.: Mi van a falon túl?

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában