Felhívás

2024.02.07. 21:01

Van egy jó kutyája? Lehet, hogy éppen azt keresi a NAV!

Nem csak egyszer volt Budán kutyavásár! A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

Boon.hu

Maya, a NAV Sátoraljaújhelyen szolgálatot teljesítő kutyája egy sikeres keresés után

Fotó: Ádám János

Mint a Boon.hu-hoz eljuttatott felhívásban írják, az ebeknek a következő feltételeknek kell megfelelniük, ivartól és fajtától függetlenül: 10 és 36 hónap közötti életkorú (2021. március 24. és 2023. május 24. között született kutyák), kifogástalan egészségi állapotú, oltási könyvvel vagy útlevéllel rendelkező, mikrochippel (transzponderszámmal) ellátott, az oltási könyve, útlevele tartalmazza a korának megfelelő kötelező (veszettség elleni) és ajánlott (kombinált oltás) oltási program szerinti igazolásokat, kizáró ok azonban, ha például egy kétéves kutya oltási könyvében csak az adott évre kötelező védőoltás szerepel, igazoltan féregtelenített , illetve a vásár előtti utolsó féregtelenítés időpontja is szerepel az oltási könyvben.

Ilyen kutyákat keresnek

A keresett kutyának meg kell még felelnie a következő feltételeknek: bírja a magasságot, mélységet, erős zajokra, hanghatásokra nem mutat félelmet, csúszós, fényes felületeken; szűk helyeken magabiztosan közlekedik, magas apportkészségű, kézben tartható, indokolatlanul nem agresszív.

Ivartól függetlenül a preferált kutyafajták: németjuhász, belga juhász, holland juhász, labrador retriever, kotorékebek, például szálkásszőrű tacskó, hosszúlábú terrierek, például foxterrier, jagd terrier, vizslák, spánielek, a felsorolt fajtákhoz hasonló típusú keverékek.

Így lehet jelentkezni

Ha Önnek van a feltételeknek megfelelő, eladó kutyája és a NAV március elejére tervezett kutyavásárán részt kíván venni, akkor 2024. február 22-ig küldjön előzetes ajánlatot a [email protected] e-mail-címre!

Az ajánlatnak tartalmaznia kell a kutya: hívónevét, fajtáját, ivarát, születési idejét, mikrochip-számát, esetleges képzettségét és vételárát is.

Előzetes ajánlatát tartalmazó levelében adja meg: nevét, e-mail-címét, adóazonosító jelét vagy adószámát, FELIR azonosítóját, illetve írja meg azt is, hogy a kutyát természetes személyként, gazdálkodó szervezetként – például egyéni vállalkozóként, kft-ként – vagy alapítványként szeretné eladni!

Felveszik a kapcsolatot

A NAV a kutyavásár időpontja előtt e-mailben felveszi a kapcsolatot azokkal az érdeklődőkkel, akiktől ajánlatot kér, elküldi az ajánlattételi felhívást és a kutyavásár, valamint a beszerzési eljárás további részleteit.

A kiválasztási eljárásokat a NAV Budapesten tartja. A kutyák képességeit és készségeit bizottság bírálja el.

A sikeres keresőkutya-jelöltek a kiválasztás után 21 napos próbaidőn vesznek részt a NAV Kutyavezető-képző Központjában, ennek időtartamára a kutyát a kiképző központban kell hagyni.

A kutya által végrehajtandó gyakorlatok leírása ITT található.

Az érvényes ajánlattétel alapvető feltétele, hogy a kutyatulajdonos az 578/2020. (XII.14.) Kormányrendeletben foglaltaknak megfelelő FELIR-azonosítóval rendelkezzen.

További részletek ITT találhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában