Közlekedési akció

2024.02.27. 15:21

Rendészeti akció a közlekedés biztonságának növeléséért TiszalúcON ajándékokkal

Elsődleges cél a helyi közlekedés biztonságának növelése volt. Ajándékokat osztottak bírság helyett, minden közlekedő örömére.

Boon.hu

Fotó: Olvasónk

Rendőrök, polgárőrök és halőrök vettek részt abban az összevont rendészeti akcióban Tiszalúcon, amelynek elsődleges célja a helyi közlekedés biztonságának növelése volt. Az önkormányzat támogatásával megvalósult közbiztonsági eseményen a Tiszalúci Polgárőr Egyesület polgárőrei és a Szerencs RK Taktaharkányi Rendőrőrs rendőrei mellett, a BAZ Vármegyei Rendőr-főkapitányság szakemberei és a Sporthorgász Egyesület halőrei is bevonásra kerültek.

 

Ajándékokat osztottak

 Az akció a megelőzés és a szemléletformálás jegyében zajlott, vagyis nem a bírságolás volt a cél, hanem a közlekedésben résztvevők szabálysértéseinek megelőzése, illetve annak mérséklésére irányuló figyelem felhívás volt az elsődleges. A helyi közlekedési szokásokat és viszonyokat jól tükrözi, hogy a legtöbb esetben semmilyen hiányosság, vagy szabálysértés nem került megállapításra, amely esetekben apró ajándékot kaptak a szabályosan közlekedők. Néhány esetben kellett figyelmeztetést alkalmazni és sajnos egy esetben - a közúti járművezetéstől való eltiltás miatt - kényszerültek intézkedésre a rendőrök. 

A Taktaharkányi Rendőrőrs vezetője, Petró Tamás r. százados kiemelte, hogy hasznos, amikor a különböző rendészeti szereplők a közlekedés biztonságának növelése érdekében összefognak és együttműködnek, főleg ha mindezt kellő fegyelemmel, figyelemmel és akarattal teszik. Csordás László, a település alpolgármestere, aki polgárőrként vett részt az akcióban elmondta, hogy az autósok általános ellenőrzése mellett, kiemelt figyelmet fordítottak az úttesten sétáló gyalogosok járdára történő beterelésére és a kerékpárosok járművének műszaki hiányosságainak feltárása, vagy akár a külterületi utakon, valamint gátakon történő közlekedés sajátosságainak ismertetésére, amely közlekedési szabályok betartása és műszaki hibák javítása esetén mérsékelhetőek, vagy elkerülhetőek a súlyosabb közúti balesetek. Az önkormányzat elkötelezett a helyi közlekedés biztonságának javításában, amelyben nemcsak az infrastruktúra további fejlesztése a feladat, hanem az is, hogy elérhető legyen, hogy a helyiek és a településen átutazók megfelelő fegyelemmel és a szabályokat betartva közlekedjenek - tudta meg a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában