Ünnep

2024.02.16. 11:55

Pazar műsorral nyitották az évet Hejcén - Fotók

A göncruszkai talentum református tehetséggondozó általános iskola zenés előadása indította a hejcei község házában, a Quercus egyesület által szervezett Erdő szava rendezvénysorozat évnyitó összejövetelét.

Boon.hu

Vitályos Eszter miniszterhelyettes volt az est díszvendége

Fotó: olvasó

A rendezvényen Hejce polgármestere, Lévai István köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő mondott köszöntő beszédet.

Nagyon fontos, hogy megőrizzük azt a múltat, amiből kinőttünk, hogy megmaradjon a következő generációknak. Hejce egy kincses sziget, és köszönöm, hogy ezt a sok tehetséget terelgetik itt

 – mondta az országgyűlési képviselő. 

Hejce csodái

Kárpátaljáról a nagypaládi művészeti iskola műsora következett, ezután Vitályos Eszter kulturális és innovációs miniszterhelyettes gondolatait hallhatták az érdeklődők.

Hejce csodái között a legfontosabb az itt élők egymás iránt érzett szeretete, tisztelete

 — mondta a miniszterhelyettes asszony.

Victor Jánosné Mester Ildikó és gyermekeinek zenés előadása után Mester András fafaragóművész kapott díjat a miniszterhelyettes asszonytól, illetve Kulcsár Józseftől, a Quercus egyesület elnökétől, aki beszéde mellett további díjakat és kitüntetéseket is átadott. 

A Pásztorbot-díjat Vitályos Eszter, Enghy Sándor, Berecz János és Nagy Zsolt kapta. 

Üvegből készült vívőtőr

Ezenkívül kitüntetésben részesült Jobbágy Zsolt és Éltető Péter. A díjátadó végeztével  a miniszterhelyettes asszony ajándékot is kapott az egyesület elnökétől: egy üvegből készült vívótőrt, hiszen aktív vívó volt és most is vesz részt versenyeken. Zárásképp a göncruszkai talentum református tehetséggondozó általános iskola néptánc előadását élvezhették az érdeklődők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában