Megelőzés

2024.02.28. 08:20

Kazincbarcikán figyelnek arra, hogy senki ne váljon áldozattá

Kazincbarcikán már áldozatvédelmi iroda is működik, ahol az áldozatvédelmi felelős segít a bajba kerülőkön. Jaskó Judit, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság bűn- és balesetmegelőzési főelőadója szerint kiemelt fókuszt kap Barcikán az áldozatvédelem - írja a kolorline.hu.

Boon.hu

Jaskó Judit

Forrás: Police.hu

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Barátság téri épületében működő áldozatvédelmi iroda nagy figyelmet fordít arra, hogy mindenkinek segítsen az áldozattá válás elkerülésében. Erről szól a modern kriminalisztika egyik ága, a viktimológia. Mert senki sem tehető felelőssé azért, ha bűncselekmény áldozatává válik, azonban vannak olyan tényezők, amelyek vonzóbb zsákmánnyá teszik az embert a bűnözők szemében.

Minél határozottabban lépünk fel, annál kisebb a valószínűsége annak, hogy a bűnözők megtámadnak minket, mivel a bűnelkövetők a gyengeséget, bizonytalanságot sugárzó személyeket támadják meg. Ha egy helyzetet kockázatosnak érzünk, érdemes hallgatni a megérzésünkre, és azonnal elhagyni az adott környezetet, mielőtt megtámadnának minket.

A barcikai rendőrök szoros kapcsolatot ápolnak a Miskolcon működő áldozatsegítő központtal, ahol anyagi és lelki segítségben részesülnek a kilátástalan helyzetbe sodródó emberek.

Mindenkit várnak szerdánként 8:00 és 12:00 között a kazincbarcikai kapitányság áldozatvédelmi irodájában, aki valamiért veszélyeztetett helyzetben érzi magát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában