Anno

2024.02.11. 16:03

Gróf Károlyi László jelentkezett, hogy megvenné a füzérradványi kastélyt

Miről írt 30 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 1994. február 15-i számában olvastuk, hogy fejlesztéseket tervezett az értékes ingatlan egykori tulajdonosának családtagja.

Boon.hu

A füzérradványi Károlyi-kastély napjainkban

Fotó: Vajda János

Lassan négy esztendeje, hogy kihasználatlanul áll a szépséges környezetben lévő füzérradványi Károlyi kastély. Mint ismeretes, ezt megelőzően itt egy szanatórium működött, ahová az ország minden részéből érkeztek a gyógyulni vágyó beutaltak – írta három évtizede az újság. A beszámoló felidézte:  1989-ben jelentkezett Károlyi László gróf, hogy hasznosítaná az egykori családi tulajdont. "Aztán telt múlt az idő, s most, napjainkban ismét hazatért Angliából, hogy bérbe vegye a birtokot. Amennyiben elképzelései szerint alakulnak a papírügyek, és sikerül a 99 évre szóló bérleti szerződést megkötnie, úgy hazatérne külhonból, s az egyik villarészben rendezkedne be. Ami a többi épületrészt illeti, abból pedig ötcsillagos szállodát alakítana ki - befektetőkkel közösen. A tervek szerint ezeket hosszabb távra adná bérbe külföldieknek" – foglalta össze a híradás. Károlyi László kárpótlási jegyeiből szerette volna megvenni a környező területet is, ahol a vendégek vadászhattak, túrázhattak volna.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában