Tudta?

2024.02.15. 12:26

Ennyi pénzt kaphatnak a miskolci egyetemisták

A pénzre minden diák jogosult, ha teljesítette a kiírás feltételeit és belefért a megállapított keretszámba.

Boon.hu

Pénzhez juthatnak az egyetemisták

Fotó: Kamil Zajaczkowski

Első alkalommal ad ki kredit-előrehaladást támogató ösztöndíjat a Miskolci Egyetem a 2023/2024-es tanévben. Az egyszeri 50 ezer forintos juttatást az első félév eredményei alapján 904 hallgatónak ítélte meg és utalja át az intézmény. A jövőben rendszeressé váló, a tanulmányok elvégzését támogató ösztöndíj-kifizetés összességében meghaladja a 45 millió forintot. A hallgatók mintatanterv szerinti tanulmányi előrehaladásának ösztönzésére először a 2023/24-es tanévben hirdetett ösztöndíjpályázatot a Miskolci Egyetem. Az ösztöndíjra minden diák jogosult, ha teljesítette a kiírás feltételeit és belefért a megállapított keretszámba. 

 

A tanulmányokhoz kötik 

A tanulmányi kötelezettségek teljesítése alapján járó hallgatói juttatást a jövőben is félévenként állapítja meg az egyetem tanulmányi hivatala, arra külön pályázatot benyújtani nem kell. 

A tanulmányi előrehaladást elismerő ösztöndíjat azok az államilag támogatott képzésben tanuló hallgatók nyerhetik el, akik tanulmányaikat a 2020/2021. tanév I. félévében vagy ezt követően kezdték meg. A Miskolci Egyetem alap vagy osztatlan képzésein, műszaki, informatika, pedagógusképzés, orvos- és egészségtudományi képzési területeken tanulnak, és nem részesülnek tanulmányi ösztöndíjban vagy kiemelt tanulmányi ösztöndíjban. 

Elnyeréséhez alapfeltétel az aktív hallgatói jogviszony, továbbá az, hogy a teljes képzési idejük során egy félévre vetítve átlagosan legalább 27 kreditet teljesítsenek. A diákok így akkor is ösztöndíjhoz juthatnak, ha a tanulmányi ösztöndíj-keretből nem voltak jogosultak támogatásra. A személyenként 50 ezer forintos kredit-előrehaladást támogató ösztöndíjat a vizsgaidőszak lezárását követően folyósítja a Miskolci Egyetem, először az idei tanév második félévének első hetében - tudta meg a boon.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában