Anno

2024.02.11. 13:35

Elvan a gyerek, a szülő pedig háborog

Miről írt 50 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 1974. február 12-i számában a tapolcai valóság köszönt rá az olvasókra.

Boon.hu

Nemcsak nyáron, hanem télen is címmel közölte szerzője beszámolóját a megyei napilap. Az újság a tapolcai játszótérről tudósított – míg a gyerekek játszottak, a szülők beszélgettek. A környezet a vasárnapi ejtőzéshez szomorúnak mutatkozott: ott egy csónakhinta fél lengőtartóval, odébb egy kopott forgóhinta olajozatlan hangja sír fel. Valaki megjegyezte: ilyen volt már nyáron is. Akadt, aki realistán állt hozzá: használat közben elhasználódik az otthoni játék, mire jött a válasz: törődni kellene vele. Innen pedig kitágult a látómező, a szó Tapolca egészére terelődött: jobban kellene törődni a népszerű üdülőhellyel is. Télen is nyitva tarthatnának például az ajándékboltok, még akkor is, ha nem kifizetődő -  hiszen Tapolca már kinőtte az idényjelleget.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában