Program

2024.02.17. 12:00

Alsózsolcáról, Hejőbábáról, Szerencsről is nyertek ösztöndíjat fiatalok

Huszonhárom, Magyarország legszegényebb régióiból érkező tehetséges diáknak ad lehetőséget a kreatívipari továbbtanulásra a MOME Tiéd a holnap - a jövő kreatív tehetségeiért elnevezésű kétéves programja - tájékoztatta a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) az MTI-t pénteken.

MTI

Forrás: MOME

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány programjában ösztöndíjat, térítésmentes kreatív képzést, személyre szabott szakmai és mentális támogatást kapnak a résztvevők, akik rendszeresen ellátogatnak a MOME Campusára, előkészítő foglalkozásokon és műhelymunkán, konzultációkon és különböző közösségi programokon vesznek részt.
A kétéves képzés ideje alatt mentorok és egyetemi hallgatók segítik az ösztöndíjasokat, akik a program eredményeként elkészítik saját kreatív portfóliójukat, amivel jelentkezhetnek a MOME, vagy akár más felsőoktatási intézménybe.
Az ösztöndíjat nyert diákok negyede Szabolcsból érkezett, de sokan jöttek Békésből, Borsodból és Baranyából is, egyebek mellett Alsózsolcáról, Ecsegfalváról, Hejőbábáról, Szerencsről és Tiszaszőlősről.

 

Miskolcon is találkoztak


A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány és a MOME együttműködésében létrehozott ösztöndíjprogram elsődleges célja, hogy továbbtanulási lehetőséget biztosítson a hátrányos helyzetű, tehetséges vidéki középiskolásoknak. Célkitűzés az is, hogy a programon olyan jövőálló tudást, tapasztalatot, és magabiztosságot szerezzenek a fiatalok, amelyet az élet bármely területén alkalmazhatnak - olvasható a közleményben.
A 2023 nyarán hirdetett programba közel százan jelentkeztek, az országjáró szakértői csapat Pécsett, BékéscsabánMiskolcon és Debrecenben is találkozott a jelentkezőkkel.

A kreatív készségfejlesztő képzési félév, a SPARK kurzus keretében a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány finanszírozásának segítségével valósul meg, a felvett diákok számára az ösztöndíjat a Nemzeti Tehetség Központ biztosítja - áll a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában